Nieuws uit de sector

Wijkantennes van het wijkcontract Jonction feestelijk geopend!

Na een jaar van onderzoek ging het duurzaam wijkcontract Jonction op 1 januari 2015 van start voor 4 jaar.  Op woensdag 24 juni werden de twee wijkantennes van dit wijkcontract officieel geopend door Ans Persoons, Brusselse schepen bevoegd voor de Wijkcontracten. 

Dit wijkcontract wil de omgeving rond de Noord-Zuidverbinding en het appartementsgebouw Brigitinnes/Visitandines aangenamer maken. In de wijkantenne “Vitrerie”(Nancystraat 17, 1000 Brussel) is een permanentiepunt van Mission Locale de Bruxelles-Ville. Daar kunnen werkzoekenden uit de perimeter, via het project Be@Work, terecht voor arbeidsbemiddeling, werken aan professionele vaardigheden, job coaching en opleiding. Mission Locale zal er ook één maal per jaar een opleiding “bewaking” organiseren. In de wijkantenne  “Aquarium” (Visitandinenstraat 6, 1000 Brussel) vind je de mensen van Buurtsport.

Binnen dit wijkcontract zijn nog tal van andere socio-economische partners actief, waaronder Recyclart. Zij zetten onder andere in op een uitwisseling tussen buurtbewoners en hun sociaal horecaproject Bar Recyclart. JobYourself richt zich dan weer op ondernemerschap en zelfstandige tewerkstelling.

Het plan geeft een overzicht van de betrokken partners en hun projecten:

Meer informatie over wijkcontract Jonction kan je vinden  op de website van Stad Brussel

Wijkantenne Aquarium

Wijkantenne Vitrerie