Tracé Brussel Nieuws

15/05/2020

Internationale dag van de verpleging

Op dinsdag 12 mei vond de Internationale dag van de verpleging plaats. Over heel de wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de verpleegkundigen.

Lees meer

Brussels Gewest en VGC samen tegen corona

In de Commissie voor de economische zaken en de tewerkstelling van het parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werd uitgebreid gediscussieerd over de gevolgen van de coronacrisis en de maatregelen die de Brusselse regering daartegen neemt.

Lees meer

Zone zonder langdurig werklozen

In een schriftelijke vraag aan Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI) peilt Brussels parlementslid Farida Tahar (Ecolo) naar de stand van zaken in de uitrol van een zone zonder langdurige werklozen (ZZLW) in het Brussels gewest.

Lees meer

Slaagkansen cursussen Nederlands

12.447 Brusselaars schreven zich in 2019 via het Huis van het Nederlands Brussel voor het eerst in voor cursussen Nederlands leren en oefenen (NT2-modules). 59 procent (7.377) slaagde in hun opleiding, 13 procent (1.595) slaagde niet en 28 procent (3.475) nam niet deel aan de examens. Dat liet Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle weten in antwoord op een vraag van Annabel Tavernier (N-VA) in de Vlaamse commissie voor Brussel en de Vlaamse Rand van 6 mei 2020.

Lees meer

Kinderopvang terwijl ouders opleiding volgen of solliciteren

In Mechelen is momenteel het sociaal project Providing Access to Childcare and Employment (PACE) lopende waarbij jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen worden opgevangen terwijl hun ouders een opleiding volgen of solliciteren. De opvang is heel flexibel en ook mogelijk voor langere periodes, bijvoorbeeld wanneer de ouders met een interimcontract aan de slag gaan.

Lees meer

Vlaams relancebeleid werk en (sociale) economie

De Vlaamse Regering werkt aan maatregelen om in de zogenaamde post-coronaperiode de economie te heropstarten. De Vlaamse commissie voor Economie, Werk, Sociale Economie hield gisteren (14/05) in dit verband een hoorzitting over het relancebeleid met vertegenwoordigers van de SERV, Groep Maatwerk, de VDAB en de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen. In dit artikel zoomen we in op de presentaties van de SERV en de VDAB.

Lees meer

Uitbreiding online dienstverlening

Heb je een leervraag en wens je een individueel gesprek? In de Leerwinkel zelf op Rouppeplein 16 is dat momenteel nog niet mogelijk, maar de Leerwinkelconsulenten kunnen je wel helpen via een videogesprek. 

Lees meer

Op weg naar zelfstandig ondernemerschap

Shrabani is één en al enthousiasme en energie wanneer ze aan Tracé Brussel vzw vertelt hoe ze als werkzoekende de lockdown beleeft. Ze is sinds een jaar in België en woont hier met haar man. Via een vriendin kwam ze in contact met InBrussel, dat onder meer jobcoaching en begeleiding voor werkzoekenden aanbiedt. Shrabani is duidelijk heel blij dat ze haar weg heeft gevonden naar één van de Brusselse AAZW-organisaties (Atelier Actief Zoeken naar Werk).

Lees meer

Projectoproep Generatie Veerkracht

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid lanceert een projectoproep in het kader van Generatie Veerkracht. Kwetsbare kinderen en jongeren worden extra getroffen door de coronamaatregelen en dreigen steeds meer geïsoleerd te geraken. Doelstelling van deze oproep is om maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren opnieuw en sterker te connecteren met de buurt en de samenleving.

Lees meer

Heropening fietspunten

Op woensdag 13 mei 2020 gingen de fietspunten van CyCLO opnieuw open, van maandag tot vrijdag van 9 tot 17u.

In fietspunt Centraal, Luxemburg, Noord en Zuid kan je langsgaan voor fietsonderhoud, -herstelling, aankoop wisselstukken en de Brusselse fietskaart. Wie daarnaast ook nog een Bike Wash wil, kan terecht bij het fietspunt Beurs. Zelf je fiets herstellen kan vanaf 15 mei in Het Atelier Participatief in de Vlaamsesteenweg. Tenslotte kan je vanaf 20 mei een afspraak maken voor het uittesten van een refurbished tweedehandsfiets in Atelier Bockstael te Laken. Meer info leest u hier

Lees meer

Een vijfde van tijdelijke werklozen dreigt baan te verliezen

Beci (de kamer van koophandel van het Brussels Gewest) schat de toename van het aantal werkzoekenden in de hoofdstad, ten gevolge van de coronacrisis, op ruim 52.000. Het aantal mensen dat tijdelijk werkloos is, ligt momenteel rond de 160.000. Twintig procent daarvan, dat zijn er circa 32.000, dreigen definitief werkloos te worden.

Lees meer

Economisch gewicht izw's

De Koning Boudewijnstichting publiceerde recentelijk, in samenwerking met de Nationale Bank van België (NBB), een studie over het economisch gewicht van instellingen zonder winstoogmerk (izw's). Daaruit blijkt dat deze izw's aanzienlijk bijdragen tot waardecreatie en tewerkstelling in België.

Lees meer

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Zoek een artikel