Tracé Brussel Nieuws

15/11/2019

Parijs labelt Beroepenpunt

Het Beroepenpunt van Brussel ontving gisteren het label in werking van de internationale jury (Labelcomité van het Netwerk) in Parijs. Dit label garandeert de conformiteit van het Beroepenpunt van Brussel met de filosofie van het netwerk Cité des Métiers en de kwaliteit van zijn prestaties.

Lees meer

Vlaamse beleidsnota Werk en Sociale Economie

Deze week diende Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister van Economie, Werk en Sociale Economie, haar beleidsnota Werk en Sociale Economie 2019-2024 in bij het Vlaams Parlement. In dit artikel zoomen we in op de belangrijkste beleidsmaatregelen uit deze nota, geformuleerd rond vijf speerpunten.

Lees meer

Vlaamse beleidsnota Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft zijn beleidsnota voor de legislatuur 2019-2024 gepubliceerd. Hierin legt hij de nadruk op verhoging van de onderwijskwaliteit, kwaliteitsvolle leerkrachten aantrekken en behouden, juiste begeleiding op de juiste plaats, investeren in schoolinfrastructuur om het capaciteitstekort aan te pakken en verhoging van de efficiëntie in het hoger onderwijs. Wij zoomen in op enkele aspecten die een directe link hebben met het arbeidsmarktbeleid.

Lees meer

Vlaamse beleidsnota Brussel

Benjamin Dalle, Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media ambieert met zijn Beleidsnota Brussel 2019-2024 verder te bouwen aan de positieve band tussen Brussel en Vlaanderen, die sociaal, economisch, cultureel en politiek met elkaar verweven zijn en elkaar nodig hebben.  Aandacht voor jongeren en kwetsbare Brusselaars vormt een belangrijke focus in deze beleidsnota, die op vier grote strategische doelstellingen steunt.

Lees meer

Artificiële Intelligentie

Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) lanceert een nieuwe online cursus over Artificiële Intelligentie (AI). Ook op de arbeidsmarkt vindt Artificiële Intelligentie steeds meer ingang en is het niet altijd evident voor een werknemer om daarmee te leren omgaan. 

Lees meer

Discrino

Op 12 november 2019 lanceerde de dienst Diversiteit het project Discrino op een evenement dat werd bijgewoond door een 40-tal externe tewerkstellingsoperatoren. Discrino bestaat uit een tool en een vorming specifiek ontworpen voor arbeidsbemiddelaars die te maken krijgen met discriminerende vragen van werkgevers.

Lees meer

Plug into Brussels

Met Plug into Brussels ondersteunt de VGC kleinschalige projecten die inzetten op diversiteit in al haar aspecten, dialoog en verbondenheid centraal stellen en polarisatie tegengaan. 

Lees meer

Validatie van vaardigheden

Vandaag beschikken heel wat werknemers over vaardigheden die niet officieel worden erkend. Maar met een Vaardigheidsattest kan dat wel, en bovendien biedt het ook heel wat voordelen. 

Lees meer

Dag van de Ambachten 2019

Op zondag 17 november 2019 vindt de dertiende editie van Dag van de Ambachten plaats. 

Lees meer

Memorandum werkgelegenheidsbeleid 2019-2024

De Federale Overheidsdienst (FOD) Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg publiceerde recentelijk een memorandum aan de federale regering over het werkgelegenheidsbeleid in de jaren 2019 tot 2024.

Lees meer

Migratie tussen de gewesten van België

Het Brussels Instituut voor Statistiek en Analyse (BISA) publiceerde recentelijk een onderzoeksrapport over de migraties tussen de gewesten van België. 

Lees meer

Zoek een artikel