Tracé Brussel Nieuws

20/05/2022

Nieuwe Vlaamse Minister van Werk: Jo Brouns

Hilde Crevits, tot een week geleden Vlaams Minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, neemt het departement Welzijn in de Vlaamse regering over van Wouter Beke. Crevits geeft haar vorige portefeuille door aan partijgenoot Jo Brouns. Hij is sinds 2013 burgemeester van de Limburgse gemeente Kinrooi en sinds 2019 ook Vlaams Parlementslid. Op woensdag 18 mei legde hij tijdens de plenaire vergadering de grondwettelijke eed af in de handen van voorzitter Liesbeth Homans.

Lees meer

Interregionale arbeidsmobiliteit

In de Commissie voor de Economische Zaken en de Tewerkstelling van het Parlement van het Brussels Gewest van 11 mei stelde parlementslid Anne-Charlotte d’Ursel (MR) een vraag over de interregionale arbeidsmobiliteit tussen het Brussels Gewest en het Vlaams en Waals Gewest.

Lees meer

Opleidingsbeurs 2022 in T&T

Op donderdag 9 juni 2022, van 10u tot 16u, vindt dé opleidingsbeurs over werk en Nederlandstalige (beroeps)opleidingen in het Brussels gewest plaats. Dit jaar opnieuw een live editie in de gebouwen van Tour&Taxis – Shed 2, Havenlaan 86c, 1000 Brussel. Al de informatie vind je gebundeld terug op website www.opleidingsbeurs.brussels of op de Facebookpagina. Neem zeker een kijkje!

Lees meer

Samen naar oplossingen voor werk

De oplossingsgarantie van Actiris, de nieuwe begeleidingsfilosofie voor alle Brusselse werkzoekenden en werkgevers, heeft zijn intrede gedaan bij verschillende Brusselse partners in januari 2021. In het kader hiervan organiseerde Actiris een groots event ‘Samen naar oplossingen voor werk’ op 5 mei 2022 in de Event Lounge te Schaarbeek. Actiris en partners troffen elkaar op deze verrijkende namiddag die in het teken stond van dialoog en uitwisseling van praktijkervaringen met betrekking tot de oplossingsgarantie. 

Lees meer

Akoestiekfabriek

FIX lanceert Akoestiekfabriek, een nieuw bedrijf dat (circulaire) akoestische panelen produceert en plaatst. De arbeiders van Akoestiekfabriek zijn Brusselaars die systematisch minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. De focus ligt echter niet op doorstroom, maar op duurzame tewerkstelling binnen de organisatie zelf. 

Lees meer

Circulaire Economie

Het ING Fonds lanceert een nieuwe projectoproep om projecten te ondersteunen voor opleiding en tewerkstelling in beroepen die het mogelijk maken om de natuurlijke hulpbronnen te behouden binnen een hele waardeketen. Deze projectoproep wordt beheerd in partnerschap met de Koning Boudewijnstichting.

Lees meer

Tegen Homofobie, Transfobie, Bifobie en Interseksefobie

Dinsdag 17 mei 2022 was het de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie, Bifobie en Interseksefobie (IDAHOT). Op deze dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het verschijnsel van discriminatie en geweld op de grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Ook is het een opportuniteit om seksuele- en genderdiversiteit te vieren.

Lees meer

Babbelcafé

Op donderdag 2 juni (14u-15u30) organiseert InBrussel vzw een babbelcafé. Dit is gericht op 50-plussers (voltijds werkzoekenden, ingeschreven bij Actiris, gedomicilieerd in Brussel) die op zoek zijn naar een job of opleiding en is volledig gratis. Leg contacten, deel je ervaringen en maak kennis met InBrussel vzw. Het babbelcafé vindt plaats bij de organisatie (Handelskaai 48, 1000 Brussel), inschrijven kan via telefoon (02 503 02 12) of mail (eline.depauw@inbrussel.be of sylvie.kenfack@inbrussel.be).

Lees meer

Activiteitenverslag 2019-2021 Casablanco

Recent publiceerde Casablanco hun activiteitenverslag (2019 – 2021). In dit verslag kijken ze terug op hun werking  aan de hand van de missie en de waarden die hen kenmerken en dit met een terugblik op hun twintigjarig bestaan (2000 - 2020).

Lees meer

Startersatlas 2022

De Startersatlas 2022 van Unizo staat online.

Lees meer

Maatschappelijke positie en participatie van personen van buitenlandse herkomst

Statistiek Vlaanderen komt met een rapport over de maatschappelijke positie en participatie van personen van buitenlandse herkomst in België.

Lees meer

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Zoek een artikel