Tracé Brussel Nieuws

27/03/2020

Opleiding en werk in Brussel in tijden van corona

In deze nieuwsbrief zetten we enkele belangrijke coronamaatregelen die relevant zijn voor onze sector op een rijtje. We geven u vooreerst een algemeen overzicht van maatregelen en tools vanuit de federale en Brusselse overheden. Daarnaast lichten we de aangepaste dienstverlening van Actiris en VDAB toe en geven we ook heel wat reacties en tips van vakbonden en werkgevers. We voorzien ten slotte nog een heel specifiek overzicht van maatregelen voor enerzijds alternerende opleidingen en anderzijds sociale ondernemingen in Brussel.

Lees meer

Dienstverlening Tracé Brussel vzw

Tijdens de coronacrisis blijft Tracé Brussel vzw digitaal en telefonisch beschikbaar voor haar klanten en partners. De dienstverlening van Werkwinkel Brussel, Leerwinkel Brussel en het Infopunt Jobstudent Brussel is gewijzigd naar een digitale dienstverlening. 

Lees meer

Dienstverlening Actiris en VDAB tijdens coronacrisis

Ook de dienstverlening van Actiris en VDAB zijn door de coronacrisis gewijzigd. 

Lees meer

Federale en Brusselse maatregelen en aanpassingen i.v.m. COVID-19

In dit artikel bundelen we voor u een aantal maatregelen die genomen worden door de federale overheid, het Brussels gewest en de VGC.

Lees meer

Coronamaatregelen voor sociale ondernemingen

De huidige maatregelen die worden genomen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus hebben een grote impact op sociale ondernemingen.

Lees meer

Coronamaatregelen voor opleidingen alternerend leren

Ook over de specifieke maatregelen aangaande opleidingen alternerend leren (in tijden van coronacrisis) wordt overvloedige en soms zelfs tegenstrijdige informatie verspreid. Daarom vatten wij graag voor u enkele relevante en belangrijke zaken samen.

Lees meer

Vakbonden en hulpkas over rechten van werknemers

Ook de vakbonden ABVV, ACLVB, ACV en de hulpkas voor werkloosheidsuitkeringen (HVW) worden overstelpt met vragen. Op hun websites bundelen ze alle antwoorden en informeren over wat kan en niet kan op de werkvloer, bij telewerk, bij ziekte, bij technische werkloosheid... in coronatijden. Informatie over nieuwe maatregelen wordt systematisch geactualiseerd.

Lees meer

Werkgeversorganisaties over de coronacrisis

Ook voor de diverse werkgeversorganisaties is het momenteel uiteraard alle hens aan dek wegens de coronacrisis. Op hun websites worden diverse nuttige tips gegeven om deze lastige periode door te komen.

Lees meer

Zoek een artikel