Tracé Brussel Nieuws

15/10/2021

Brussel aan de slag! Graag jouw mening via deze enquête

Samen met Tracé Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) bouwt minister Sven Gatz het onderwijs- en opleidingsbeleid in het Brussels Hoofdstedelijk gewest verder uit.

Lees meer

Federale beleidsverklaring en arbeidsmarktbeleid

Op woensdag 12 oktober las federaal premier Alexander De Croo (Open VLD) zijn beleidsverklaring voor in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, waarbij ook het thema werkgelegenheid de revue passeerde.

Lees meer

Drie goede redenen om een stagiair aan te werven

Waarom werven bedrijven stagiairs aan? De reden die ze het vaakst aanhalen, is niet per se de beste. Want soms moeten bedrijven het hoofd bieden aan een plotse piek in hun activiteiten en dan zijn ze weleens geneigd om stagiairs in te schakelen in plaats van uitzendkrachten. Of in plaats van vacatures uit te schrijven. Toch zijn stagiairs veel meer dan werkkrachten voor een bepaalde periode. En ze kunnen ook meer dan de meest ondankbare of saaie taken uitvoeren.

Lees meer

Opleiding brandpreventieadviseur

Brandweer Brussel wil de komende jaren meer inzetten op sensibiliserende brandpreventie. Het is belangrijk dat Brusselaars de risico’s op brand kennen en weten wat zij kunnen doen om dit te voorkomen. En, wanneer het toch brandt, hoe ze zichzelf en hun naasten zo snel mogelijk in veiligheid kunnen brengen.

Lees meer

Sectortraject zorg

Dit najaar organiseert het Brusselse onthaalbureau voor nieuwkomers van het Agentschap Integratie en Inburgering een nieuwe editie van het Sectortraject Zorg. Dit traject zal plaatsvinden van 8 november tot en met 23 december 2021 (telkens op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9u en 12u) en is op maat ontworpen van nieuwkomers die willen werken in de sector zorg als kinderbegeleider, zorgkundige, apotheker, etc.

Lees meer

Opleiding HB05 verpleegkundige

In samenwerking met de VDAB start het Sint Guido Instituut op 1 februari 2022 de nieuwe opleiding zorgportaal HB05 verpleegkundige. Deze opleiding richt zich tot anderstalige kandidaten of kandidaten die specifieke noden ervaren en extra ondersteuning nodig hebben bij het studeren binnen het hoger onderwijs. Naast de verpleegkundige vakken wordt er ook aandacht besteed aan het Nederlands, communicatieve vaardigheden, rekenvaardigheden, relationele vaardigheden, studiemethodiek, enz.

Lees meer

Doeners.be en sociale economie

De Ronde Tafel Arbeidszorg, waar ook Tracé Brussel vzw bij aanschuift, stelde op hun laatste bijeenkomst de nieuwe website doeners.be voor. 

Lees meer

Studiedag vrouwen met migratieachtergrond op de arbeidsmarkt

Onthoud de datum: 2 december 2021 van 9.30 tot 12.30 uur. Want dan nodigt LEVL haar brede netwerk uit om deel te nemen aan LEVL’s eerste online studiedag over “Vrouwen met een migratieachtergrond op de arbeidsmarkt”. LEVL organiseert deze studiedag in samenwerking met ella, Furia, de Nederlandstalige Vrouwenraad en andere partners.

Lees meer

100% Vegan 5-gangen menu

Dat Recyclart ook een restaurant uitbaat in sociale economie is geen geheim meer. Hun keukenploeg voorziet wekelijks nieuwe lekkere veganistische gerechten om Brussel van verantwoord veganistische voeding te voorzien. Je kan er van woensdag tot vrijdag tussen 12u en 15u terecht voor een lekkere lunch, de bar is die dagen open van 10u tot 17u, en serveert onder meer heerlijke zelfgemaakte kombucha en vegan cappucino’s.

Lees meer

Een koffie voor werk

In Brussel zoeken veel mensen een job, in de Vlaamse rand rond de hoofdstad zoeken veel bedrijven werknemers. Alleen vragen die bedrijven dat hun personeel een woordje Nederlands spreekt. Daarom deelde Actiris, dat is de organisatie die in Brussel instaat voor de arbeidsbemiddeling, gratis kopjes koffie uit op de markt aan de slachthuizen van Anderlecht.

Lees meer

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

Zoek een artikel