Tracé Brussel Nieuws

07/12/2018

Rechten van de Mens worden 70

Op 10 december, de verjaardag van de universele mensenrechtenverklaring, vieren we de dag van de rechten van de mens! Die rechten zijn van toepassing op nagenoeg elk aspect van ons leven, inclusief het recht op (waardig) werk.

Lees meer

De impact van de Actiris-campagne met Vincent Kompany

Brigitte Grouwels (CD&V) stelde op 12 september een vraag aan minister Didier Gosuin (DéFI) over de impact van de Actiris-campagne met Vincent Kompany met als doel om Brusselaars ertoe aan te zetten om Nederlands te leren. De vraag en het antwoord werden nu gepubliceerd in het bulletin van vragen en antwoorden van het Brussels parlement.

Lees meer

Nieuwe zorgportaal-opleiding

In het Instituut Sint-Guido start op 4 februari 2019 een nieuw traject HBO5 verpleegkunde, aangevuld met ondersteunende vakken en intensieve begeleiding voor studenten met specifieke noden. 

Lees meer

De professionele gids van de Brusselaars

Het Beroepenpunt verwelkomt sinds maart elke dag 250 bezoekers die op zoek zijn naar persoonlijk advies over de arbeidswereld. Verschillende coaches staan elke dag klaar om de bezoekers daarbij te helpen. 

Lees meer

Transitie Leven, Leren en Werken 2050

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) lanceert een oproep in het kader van Visie 2050: leven, leren en werken. 

Lees meer

Nieuwe website en nieuwsbrief YET

Young Entrepreneurs of Tomorrow (YET) lanceerde vandaag hun nieuwe website en eerste nieuwsbrief. 

Lees meer

Wereldaidsdag

Op zaterdag 1 december 2018 vond Wereldaidsdag plaats, een dag waarop er wereldwijd aandacht gevraagd wordt voor hiv en aids.

Lees meer

Geland in de Rand

Ring TV volgt met Geland in de Rand mensen die vanuit het buitenland in De Rand zijn komen wonen en volop bezig zijn met zich te integreren en Nederlands te leren. Ze zijn te gast bij CVO Meise-Jette.

Lees meer

Zoek een artikel