Tracé Brussel Nieuws

17/01/2020

Strategie GO4Brussels 2030

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering lanceerde deze week officieel haar strategie GO4Brussels 2030, om Brussel op een succesvolle manier doorheen een economische, sociale en klimaattransitie te loodsen.

Lees meer

De Brusselnorm herbevestigd

Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V) was in de Commissie voor Brussel, de Vlaamse Rand en Dierenwelzijn op woensdag 11 december 2019 tevreden dat er algemeen, over partijgrenzen heen, een consensus bestaat dat de Vlaamse Gemeenschap expansief haar bevoegdheden moet blijven uitoefenen in Brussel. In antwoord op een vraag van Karl Vanlouwe (N-VA) bevestigde de minister de Brusselnorm in zowel het regeerakkoord als zijn beleidsnota: minimaal 5 procent van de Vlaamse uitgaven gaat voor de versterking van de Vlaamse Gemeenschap naar Brussel voor een bereik van 30 procent van de Brusselaars. 

Lees meer

Steeds meer vrouwen op Brussels Airport

Vlaams minister van Economie, Werk en Sociale Economie Hilde Crevits (CD&V) laat in een persbericht weten dat de tewerkstelling op Brussels Airport steeds diverser wordt. Deze tewerkstellingsevolutie werd duidelijk na een rapport van het HIVA, het onderzoekinstituut voor arbeid en samenleving verbonden aan de KU Leuven, over het profiel van werknemers in de bedrijven van Brussels Airport Zaventem.

Lees meer

SAVE THE DATE: Opleidingsbeurs 2020

Tracé Brussel vzw en de Brusselse Werkwinkels organiseren op donderdag 28 mei 2020 de elfde editie van de Opleidingsbeurs, in samenwerking met VDAB en Actiris en ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de Vlaamse Overheid.

Lees meer

Nieuwe opleiding tot monteur van zonnepanelen

Op maandag 3 februari 2020 start Rising You, in samenwerking met VDAB, met een voltijdse opleiding tot monteur van zonnepanelen voor het bedrijf EnergyVision. Zij zoeken hoofdzakelijk monteurs in Brussel. De opleiding staat open voor elke werkzoekende, maar is op maat van kortgeschoolde en laag taalvaardige nieuwkomers ontwikkeld.

Lees meer

Nieuwe website

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg lanceerde op 13 januari een nieuwe website, die je hier kan raadplegen. 

Lees meer

Nieuwe expo

Sinds kort loopt er een nieuwe expo van schilder Walter Vannetelbosch bij Bel Mundo. Sedert 3 jaar volgt hij schilderen aan de academie van Rillaar en hier en daar een aanvullende cursus: airbrush, olieverven en de technieken van Van Eyck, waarbij hij zelf zijn verven maakt en de glacélagen aanbrengt zoals dat al eeuwen gebeurt. Hij maakt graag portretten en gaat de actualiteit niet uit de weg. Neem zeker eens een kijkje! 

Lees meer

Lessen in andere taal ondermijnen niet de kennis van het Nederlands

Uit een eerste grootschalige studie naar de effecten van CLIL-onderwijs in Vlaanderen, beter gekend als immersie-onderwijs, blijkt dat leerlingen die een aantal vakken in een andere taal dan het Nederlands volgen een betere kennis van die vreemde taal hebben dan leerlingen die niet in zo'n traject zitten. Bovendien ondermijnen schoolvakken in een andere taal de kennis van het Nederlands niet.

Lees meer

Knelpuntberoepen in Brussel

Het Brussels Observatorium voor Werk en Opleiding, view.brussels, publiceerde recentelijk een lijst op met knelpuntberoepen in het Brussels Gewest. 

Lees meer

De arbeidsmarkt in Brussel

Het Brussels Observatorium voor Werk en Opleiding, view.brussels, publiceerde recentelijk een stand van zaken wat betreft de arbeidsmarkt in Brussel.

Lees meer

Tijdschrift van de Raad

De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest publiceerde recentelijk het 30ste nummer van zijn Tijdschrift, met interessante artikels over onder andere immigratie en opleidingen voor kwetsbare beroepen.

Lees meer

Zoek een artikel