Tracé Brussel Nieuws

20/04/2018

Openingsweek Beroepenpunt

In maart 2018 opende het Beroepenpunt de deuren op het gelijkvloers in de Astrotoren (zie Tracé Brussel Nieuws). 

Lees meer

Samenwerkingsakkoord Vlaanderen-Brussel

In het Vlaams Parlement kreeg minister van Werk van Philippe Muyters (N-VA) vragen voorgelegd over het samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en Brussel en de interregionale mobiliteit van werkzoekenden. 

Lees meer

Contact

Het Huis van het Nederlands Brussel en Minister Guy Vanhengel (Open VLD), voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), lanceerden op 18 april 2018 Contact. 

Lees meer

Projectoproep NEET-jongeren

 Actiris lanceert een oproep voor projecten die zich richten tot NEET-jongeren. NEET's zijn jongeren tussen 18 en 30 jaar die niet aan het werk zijn, niet op school zitten en geen opleiding volgen.

Lees meer

Word hulp-schrijnwerker

Wie handig is en graag met hout werkt, kan zijn of haar competenties bijschaven door een opleiding in de schrijnwerkerij Klimop.  Er is een intensieve begeleiding voorzien, zowel in het atelier als op de werven. Vervolgens helpt Atelier Groot Eiland de deelnemers om een job te vinden.

Lees meer

Basis ICT voor werkzoekenden

CBE Brusselleer organiseert op initiatief van Tracé Brussel vzw en met de steun van VDAB de bijscholingsmodule Basis ICT voor werkzoekenden. 

Lees meer

Bijscholing Papier, budget en financiën

BIZ Brussel organiseert op initiatief van Tracé Brussel vzw en met de steun van VDAB de bijscholingsmodule Papieren, budget en financiën. 

Lees meer

Sollicitatietraining voor anderstaligen

Tijdens deze opleiding doen cursisten spreekoefeningen doen over allerlei onderwerpen die met solliciteren te maken hebben, leren ze hun competenties beter kennen en zoeken zij actief naar vacatures.

Lees meer

VDAB experimenteert met chatbots en tinderdienst

VDAB test enkele innovatieve technologieën die werkzoekenden kunnen helpen om een matchende vacature te vinden. 

Lees meer

Open wervendag

Op zondag 6 mei 2018 kunt u van 10 tot 17 uur bouwwerven bezoeken in het kader van Open Wervendag. 

Lees meer

Dag van de Arbeid

Op 1 mei is het de Internationale Dag van de Arbeid. 

Lees meer

Succesvolle taalopleidingen

Twee initiatieven rond Nederlandse taalopleidingen kwamen de voorbije weken positief in de pers: een stoomcursus Nederlands in het Luchthavenhuis en de resultaten van de campagne rond Vincent Kompany. Het gaat in beide gevallen om opleidingen die gegeven werden door VDAB, maar die ontsproten zijn uit samenwerking tussen verschillende institutionele partners. 

Lees meer

Nieuwe interactieve toepassing voor de statistieken

Wie gegevens van de Rijksdienst voor Arbeidsbemiddeling (RVA) wil consulteren, kan vanaf nu gebruik maken van een nieuwe, interactieve toepassing. 

 

Lees meer

Mentoring naar werk voor personen van buitenlandse herkomst

Het HIVA publiceerde een studie over mentoring naar werk van personen met een immigratieachtergrond. 

Lees meer

Zoek een artikel