Nieuws uit de sector

Vacatures voor Brusselaars bij Defensie

Defensie

Defensie biedt dit jaar 460 jobs aan voor burgers, naast 2.500 militairen en 1.050 reservisten. Omdat deze vacatures niet alleen voor militairen zijn, gaan VDAB en Actiris ook in Brussel samen op zoek naar talent. VDAB voorziet hierbij een opleiding op maat van de vacature van Defensie.

Voor de vacature ‘administratief medewerker’ bijvoorbeeld, zoekt Defensie naar profielen jonger dan 25 jaar met interesse in een startloopbaan. De opleiding vindt plaats bij VDAB in de Astrotoren in Brussel, een gemakkelijk te bereiken centrale locatie. Geslaagde kandidaten krijgen na de opleiding onmiddellijk de kans om te starten op verschillende locaties, waaronder Brussel, Evere, Neder-over-Heembeek, Peutie, Melsbroek en Bevekom.

Geert Pauwels, directeur VDAB Brussel, en Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “Op de krappe arbeidsmarkt is het vandaag moeilijk om voldoende geschikte kandidaten aan te trekken. Toch zijn er nog werkzoekenden in de arbeidsmarktreserve, zowel in Vlaams-Brabant als in Brussel, die we via vacaturegericht opleiden kunnen klaarstomen voor die vacatures. Daarom gaat VDAB graag in op de vraag van een werkgever zoals Defensie om samen met onze partners een opleiding op maat te organiseren.”

Cristina Amboldi, directrice-generaal van Actiris: “We zijn erg tevreden met deze nieuwe samenwerking tussen Defensie en de VDAB. In de komende maanden staan er nog heel wat gelijkaardige acties gepland om kansen te kunnen bieden aan onze Brusselse werkzoekenden. We werken al langer samen met onze organisaties en we zijn van plan om deze samenwerking in de toekomst te blijven versterken.”

Meer informatie lees je op deze webpagina van VDAB.