Nieuws uit de sector

Samen voor een Diploma

Eva + Samen voor een Diploma

EVA bxl, een sociaal labo dat het leven en het welzijn van Brusselaars vooruit wil helpen, start een nieuwe dienst voor (jong)volwassen Brusselaars met een migratiegeschiedenis die een diploma hoger onderwijs willen behalen dat overeenstemt met hun talenten en professionele aspiraties.

EVA bxl is actief in projecten en trajecten rond welzijn, huisvesting, educatie en tewerkstelling voor Brusselaars, ongeacht afkomst, gender, opleiding of welk verschil dan ook. Men werkt er aan gelijke kansen en meer welzijn voor iedereen, zowel naar kwalitatief onderwijs, warme zorg, degelijke huisvesting, betaald werk en talenten ontplooien. 

Om de tekorten in personeel in de welzijns- en zorgsector aan te pakken en de talenten van Brusselaars met een migratiegeschiedenis te mobiliseren, biedt het project Samen voor een Diploma nu gedurende één academiejaar een mentor, verschillende vormings– en netwerkmomenten en aangepaste studieplekken aan. Het project is een samenwerking van EVA bxl met de Leerwinkel Brussel, het Huis van het Nederlands Brussel, het Huis voor Gezondheid, de Erasmushogeschool Brussel, Odisee Brussel en de Universitaire Associatie Brussel (UAB) en is opgebouwd uit 5 bouwstenen: ambassadeurschap, duo mentor/mentee, netwerkversterking, taalondersteuning en aangepaste studieplekken.

Samen voor een Diploma is een beweging waar kennis, verhalen en talenten van Brusselaars gedeeld worden om welzijn, gelijkheid en vooruitgang te creëren voor iedereen, ongeacht de migratieachtergrond.

Meer informatie lees je hier.