Nieuws uit de sector

Reboot: Project psychosociaal welzijn

emino

In het Reboot-project ambiëren emino en verschillende Brusselse hulpverleningsorganisaties Brusselse jongvolwassenen met psychische kwetsbaarheden te helpen bij hun terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Dit project richt zich op jongeren tussen 18 en 30 jaar oud die om verschillende redenen (zoals angststoornissen, stress, depressie, armoede, sociaal isolement) moeite hebben gehad met werken. De Reboot-coaches begeleiden deze jongeren individueel, waarbij ze een op maat gemaakt oriëntatietraject volgen, waarin ze zelf de leiding hebben. Dit kan het ontwikkelen van sollicitatievaardigheden omvatten, maar ook stappen richting vrijwilligerswerk, opleiding of voorbereiding op werkhervatting.

Een uniek aspect van het Reboot-project is de actieve betrokkenheid van het zorgnetwerk van de jongeren tijdens multidisciplinaire netwerkoverleggen. Hier worden verschillende perspectieven, zoals die van psychiaters, psychologen, huisartsen, familieleden en partners, geïntegreerd om duurzame ondersteuning en gedragen acties mogelijk te maken. Het project fungeert als een brug tussen de zorg- en werksector in Brussel en ondersteunt jongeren bij het verwezenlijken van hun doelen. De betrokkenheid van toeleidingspartners zoals HERMESplus, TANDEMplus, CAW Brussel, CGG Brussel, JAC en CAD De Werklijn draagt bij aan het succes van deze multidisciplinaire aanpak.

Vlaams Minister van Brussel, Benjamin Dalle (CD&V), heeft 83.000 euro geïnvesteerd in het Reboot-project vanuit de subsidielijn Polsslag en toonde zich enthousiast over de resultaten en aanpak van het project. Hij benadrukte het belang van het niet opgeven van mensen, hoe moeilijk hun situatie ook kan zijn, en prees Brussel als een laboratorium voor het testen van nieuwe methoden en het samenbrengen van organisaties.

Meer informatie vindt u in het artikel op de website van Benjamin Dalle, en op de webpagina van het Reboot project bij emino.