Nieuws uit de sector

Projectoproep stadslandbouw

GOB-BEW

Met deze projectoproep wil de Brusselse overheid onze stad zelfvoorzienender maken op voedselgebied via innovatieve, duurzame productie die goed presteert op milieu- en economisch vlak én ook jobs creëert. Bent u op zoek naar financiële steun voor zo’n project? Dien dan uw kandidatuurdossier in uiterlijk op 19 april.

Deze projectoproep kadert in de ruimere Good Food strategie. Hiermee wil de Brusselse overheid voeding in de stadsdynamiek centraal stellen in al haar dimensies: economisch, sociaal en vanuit milieuoogpunt. Dit plan voor de ontwikkeling van een duurzame professionele landbouwproductie vloeit voort uit een nauwe samenwerking tussen Leefmilieu Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid (BEW) en een honderdtal organisaties in de Brusselse en Belgische voedselketen.

Vanuit die doelstelling stimuleert en ondersteunt het Brussels Gewest de ontwikkeling van land- of tuinbouwactiviteiten die voor alle Brusselaars toegankelijk zijn en voor hen jobs in Brussel creëren. Dit kan in verschillende vormen, waaronder eveneens de professionele vollegrond- en niet-grondgebonden teelt die het voorwerp uitmaakt van deze projectoproep.

Meer informatie, selectiecriteria en een link naar de indieningsprocedure lees je op BEW.