Nieuws uit de sector

Opening van Digipunt Muntpunt op 8 Mei

DP

In een tijd waarin digitale toegang tot informatie en diensten steeds belangrijker wordt, spelen digipunten een essentiële rol. Deze punten bieden een fysieke ruimte waar Brusselaars toegang hebben tot computers, internet en begeleiding om hun digitale vaardigheden te verbeteren. De verhuizing van één van de vijf Digipunten van het Rouppeplein naar Muntpunt is niet slechts een kwestie van het fysiek verplaatsen van digicoaches en laptops; het vertegenwoordigt tevens een verschuiving in toegankelijkheid en gemeenschapsbetrokkenheid.

Bij de start van het project was de keuze van locaties een cruciale factor. De nieuwe locatie in Muntpunt markeert een vooruitgang voor het project Digibank Brussel. Deze locatie is centraler gelegen, heeft uitgebreidere openingsuren, en is toegankelijk voor alle Brusselaars. De centrale ligging kan de drempel verlagen voor mensen die anders moeite zouden hebben om het digipunt te bereiken.

De verhuizing biedt ook nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen Tracé Brussel vzw en Muntpunt. Door zich te vestigen in Muntpunt kan Digibank Brussel deel uitmaken van een groter geheel en samenwerken met de bibliotheek en haar bezoekers. Deze samenwerking kan de dienstverlening vergroten en synergiën creëren tussen verschillende initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de digitale vaardigheden van Brusselaars.

Het nieuwe digipunt opende reeds op 30 april haar deuren, en op 8 mei volgt de grote opening. Wij zijn er alvast bij!

U vindt hier meer details.