Nieuws uit de sector

Nieuwe opleidingen CVO Brussel

Vanaf september 2017 kan je in CVO Brussel twee nieuwe opleidingen volgen: medisch administratief bediende en computeroperator . Ook de drie nieuwe korte opleidingen domoticaalarmsystemen en kraamzorg. Nieuw vanaf september 2017 is ook dat je in CVO Brussel aanvullende algemene vorming 's avonds kan volgen. 

 

We zetten de nieuwe opleidingen hieronder even op een rijtje:

Domotica

Vanaf september 2017 worden er in CVO Brussel twee korte technische opleidingen aangeboden: domotica en alarmsystemen. Om die opleidingen te kunnen volgen, moet de cursist wel eerst de opleiding elektriciteit hebben gevolgd.

Kraamzorg

Wil de cursist werken in de kraamzorg, dan heeft zij/hij een erkend diploma nodig. Met de uitbreidingsmodules kraamzorg voldoet de cursist aan de vereisten om moeder en kind als professional te ondersteunen. Vanaf september 2017 kan je deze opleiding volgen in CVO Brussel.

Medisch administratief bediende

De opleiding medisch administratief bediende is dé opleiding voor iedereen die een gezonde interesse heeft in de medische sector en zijn secretariële vaardigheden verder wil ontwikkelen.

Computeroperator

Iedereen met interesse in computer en ICT, en dan voornamelijk in hardware vindt zijn gading in de opleiding computeroperator. De cursist krijgt een aantal algemene informaticamodules, en leert hoe hardware, computersystemen en netwerken te onderhouden en herstellen. 

Besturingssystemen en netwerken

Sinds september 2016 kan je in CVO Brussel de éénjarige opleiding besturingssystemen en netwerken volgen. Deze opleiding is dé geknipte opleiding voor wie interesse heeft in computers, ICT en netwerken. In combinatie met aanvullende algemene vorming kan er met deze opleiding het diploma secundair onderwijs behaald worden. 

Zorgkunde in afstandsonderwijs

Voor iedereen die werkt maar toch een opleiding zorgkundige wil volgen om nieuwe kansen op de arbeidsmarkt te krijgen, is er de opleiding tot zorgkundige in afstandsonderwijs. Die opleiding duurt 2,5 jaar en het grootste deel wordt er thuis gestudeerd. Klik hier voor meer informatie over deze opleiding.