Nieuws uit de sector

Loket en actieplan voor Oekraïense vluchtelingen

Actiris zet een actieplan in werking om de toestroom van Oekraïense vluchtelingen op te vangen en hen te helpen bij hun zoektocht naar werk. Daarnaast openen ze ook een specifiek loket.

Voor de start van het conflict eind februari waren er een honderdtal Oekraïners als werkzoekende ingeschreven bij Actiris. De afgelopen weken kwamen er 328 bij. Meer dan 4 op 5 is een vrouw. Het is moeilijk om exact te voorspellen hoeveel Oekraïense vluchtelingen de komende weken of maanden een job zullen beginnen zoeken in Brussel, maar gewestelijke voorspellingen verwachten ongeveer 5000 nieuwe werkzoekenden. 

Om al die mensen een duwtje in de rug te geven bij hun zoektocht naar werk, zet Actiris een actieplan in werking. In de hoofdzetel van Actiris aan metrostation Madou werd bovendien een specifiek loket ingericht om Oekraïense vluchtelingen op te vangen, in aanwezigheid van tolken. 

Eens ze ingeschreven zijn bij Actiris kunnen werkzoekenden beroep doen op taalcheques voor gratis lessen Frans of Nederlands.

Meer info leest u hier.