Publicaties en analyse

Jaarverslag 2021 Groep INTRO

Het jaarverslag 2021 van Groep INTRO staat online.

In het jaarverslag lees je alles over hun werking, activiteiten, verhalen, ... Als waarden-gedreven onderneming werkt Groep INTRO dagelijks met en voor mensen met een inclusieve maatschappij voor ogen waar elk talent telt, en waar geen enkel talent onbenut blijft. De baseline “Samen richting groei” is daarbij de drijfveer binnen de 6 domeinen waarin men actief is: maatwerk, werk, school, vrije tijd, buurt en justitie. Groep INTRO richt zich naar iedereen die een afstand heeft of ervaart binnen de schoolse context, de arbeidsmarkt, de vrije tijd en zijn of haar buurt. Via opleiding, begeleiding en coaching zet men alles op alles om samen met hen een geslaagd traject af te leggen dat bijdraagt tot de persoonlijke groei en resulteert in een boeiende job, een geslaagd schools traject, een ontspannen vrije tijd of een gevoel van thuiskomen in de buurt waar ze wonen.

Groep INTRO richt zich ook naar bedrijven, onderwijsprofessionals, jeugdwerkers en openbare besturen. Vanuit 50 jaar expertise zoekt men antwoorden op uitdagingen waar men voor staat. Via opleiding, coaching en advies helpt Groep INTRO deze professionals in het creëren van duurzame oplossingen op het vlak van personeelsbeleid, school -en leefklimaat. Het verhaal wordt geschreven met partners, men vormt netwerken waar nodig en mogelijk.

Via werkervaring leert men mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun eigen sterktes kennen en werken men aan hun drempels naar een reguliere job. 

Groep INTRO maakt vrije tijd zinvol én toegankelijk voor iedereen. Met haar vormingen en activiteiten lokt men jongeren uit hun kot, ontdekt men hun talenten en ziet men welke mogelijkheden er binnen hun bereik liggen. Zo staan ze sterker in het leven. De groepstrajecten zijn er voor jongeren tot 30 jaar. De organisatie geeft ook kadervorming aan jeugdwerkers.

Bij mensen die in aanraking komen met justitie stelt Groep INTRO alles in het werk opdat zij hun plaats in de maatschappij behouden of terug verwerven. De organisatie biedt werkvloeren aan werkgestraften en werken aan gedragsverandering bij mensen die een leerstraf kregen. Daarnaast lopen er een aantal ESF-projecten voor (ex)-gedetineerden. Deze projecten richten zich op leerloopbaanontwikkeling en opleiding binnen gevangenis en de transitie van detentie naar werk.

Het jaarverslag leest u hier.