Beleidsnieuws

Interregionale mobiliteit Brussel-Vlaanderen

Op 22 juni 2018 stelde Vlaams parlementslid Emmily Talpe (Open VLD) een schriftelijke vraag aan Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) over interregionale mobiliteit. 

Minister Muyters gaf een aantal cijfers over de werkzoekenden van Brussel naar Vlaanderen en de resultaten na doorverwijzing naar VDAB. Zo gaf hij aan dat Actiris van januari 2018 tot en met 26 juni 2018 551 werkzoekenden doorverwezen heeft naar VDAB. Van dat aantal was bijna 57% vrouw en meer dan 85% tussen de leeftijd van 25 en 55 jaar. Qua scholingsgraad zijn de werkzoekenden vrij gelijk verdeeld tussen kort-, midden- en hooggeschoold. Meer cijfers vindt u in het parlementair verslag.

Op 21 juni 2018 stelde Vlaams parlementslid Lieve Maes (N-VA) een schriftelijke vraag aan minister Muyters over het Luchthavenhuis in Zaventem. Die organisatie is verantwoordelijk voor de begeleiding van werklozen naar jobs op de luchthaven en heeft hier een samenwerkingsakkoord voor met Actiris om Brusselse werkzoekenden te bereiken. De minister liet onder andere weten dat het Luchthavenhuis in 2017 336 mensen aan een job op de luchthaven geholpen heeft.