Nieuws uit de sector

Compagnon de Route

Compagnon de Route is een nieuw project van JES Brussels, gefinancierd door ESF. Het biedt werkzoekende Brusselse vrouwen jobcoaching aan, individueel en in groep, volgens de outreachmethodiek.  Samen vatten ze als compagnons de route een traject naar werk aan, vanuit de leefomgeving van de vrouwen die ze willen bereiken en die vaak een lange afstand tot de arbeidsmarkt vertonen. 

Compagnon de Route is een jobcoaching-project voor en door vrouwen. Heel wat jonge bruxelloises treffen op hun weg naar werk heel wat obstakels aan. Met Compagnon de Route coachen ze niet enkel naar een job. Ze bieden coaching aan over verschillende levensdomeinen heen, en nemen de tijd om met jonge vrouwen aan verschillende obstakels te werken, om zo een duurzame plek op de arbeidsmarkt te veroveren.

Compagnon de Route richt zich tot vrouwen die meer tijd nodig hebben om een passende job te vinden. De trajecten hebben geen vaste tijdsduur. 

Voor wie? Vrouwen, tussen 18 en 35 jaar, die werkzoekend zijn en gedomicilieerd zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Meer info leest u hier.