Brussel en Vlaanderen willen hun samenwerking versterken

Het Vlaams en Brussels Gewest gaan nauwer samenwerken. Dat hebben minister-presidenten Rudi Vervoort (PS) en Jan Jambon (N-VA) aangekondigd. Ook Vlaams minister bevoegd voor Brussel Benjamin Dalle (CD&V) zat mee aan tafel. Er zal onder meer worden ingezet op mobiliteit, werkgelegenheid en internationale samenwerking.

Ze hadden het onder andere over de Luchthaventram die Vlaanderen plant, een tram die Brussel met Brussels-Airport moet verbinden. Die tram moet niet alleen zorgen dat de luchthaven vlotter bereikbaar is vanuit Brussel, maar kan volgens Vervoort en Jambon ook een hefboom zijn op het vlak van tewerkstelling. Ook op vlak van de arbeidsmarkt zullen beide regeringen nauwer samenwerken. Zoals bekend is er een tekort aan arbeidskrachten in de Vlaamse Rand, terwijl heel wat Brusselaars op zoek zijn naar een job. De bestaande samenwerking tussen VDAB en Actiris zal worden versterkt.

Of deze plannen rond tewerkstelling snel in een samenwerkingsakkoord tussen Vlaanderen en Brussel zullen worden afgesloten is nog onduidelijk. De Vlaamse regering heeft dat wel prioritair vooropgesteld in haar regeerakkoord.

Meer informatie vindt u in het artikel van BRUZZ.