Nieuws uit de sector

Brussel aan de Slag anno 2024

VGC

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) belicht in haar magazine ‘Brussel aan de Slag anno 2024’ hoe ze het Nederlandstalig onderwijs- en opleidingsaanbod dat Brusselaars naar werk begeleidt en hen zelfredzamer maakt, ondersteunt.

De VGC, de Nederlandstalige opleidingssector en Tracé Brussel vzw staken in 2021-2022 de koppen bij elkaar en met 18 opleidingsorganisaties en 9 institutionele partners en werkgeversorganisaties, ging men in gesprek rond belangrijke thema’s voor de sector. Via de online bevraging gaven ook 24 organisaties hun input rond dezelfde thema’s. Al die inzichten werden vertaald naar 6 aanbevelingen als inspiratie voor het toekomstige beleid.

In het magazine wordt belicht wat de VGC de afgelopen 3 jaar gedaan heeft met deze sectoraanbevelingen rond een warme overdracht van het secundair onderwijs naar de arbeidsmarkt, toekomstgerichte opleidingen en oplossingen, het faciliteren van netwerken, taal en meertaligheid en de optimalisatie van aanbod en mentorschap.

Je leest good practices en getuigenissen over de Nederlandstalige werkervaringstrajecten als opstap naar werk, Jump naar Werk, de Leerwinkel, STARTPROjecten, initiatieven rond Nederlands promoten, functionele taalvaardigheid en meertaligheid, taalcoaching Nederlands op de werkvloer, talenten aantrekken via duaal leren, de opleidingsbeurs Brussel en Jobdays, Digipunten naar E-inclusie en nog veel meer.

Je kan het VGC-magazine online lezen waar ook een link vermeld staat om gedrukte exemplaren te bestellen.