Beleidsnieuws

Beliris ondersteunt Brusselse projecten

Met een budget van 845 miljoen euro staat Beliris klaar om de ontwikkeling van Brussel te ondersteunen. Het nieuwe programma, dat de jaren 2020 tot 2022 bestrijkt, blaast het Brusselse Gewest nieuw leven in door in te zetten op projecten van hoge kwaliteit. De door de federale en regionale regeringen gedeelde ambitie wordt belichaamd in een drieledig programma: efficiënte mobiliteit, stedelijke ontwikkeling en cultuur, sport en erfgoed.

Het budget in het luik opleiding bedraagt bijna 40 miljoen euro. Beliris werkte reeds mee aan de bouw van een opleidingscentrum gewijd aan industriële knelpuntberoepen in Anderlecht. Nu gaat de organisatie meewerken aan de uitbreiding van Technicity, voor opleidingen in elektriciteit, autotechniek, vooropleiding lassen en CAD/CAM-modelbouw.

Het gebouw 'Les Ecuries van de Tram' in de Rubensstraat te Schaarbeek zal worden omgevormd tot een opleidingscentrum voor deeltijds leren. Het doel van het project is om ondernemerschap in Brussel te stimuleren door het aanbieden van opleidingen zoals artisanale bakker, stadslandbouw (met het oog op duurzame voeding), logistiek (nabijheid van de luchthaven van Zaventem), fiets- en motormonteur (stedelijke mobiliteit), en digitale beroepen (sterke aanwezigheid van digitale bedrijven in het noordoosten van Brussel en omstreken).

Het budget voorziet ook 829.209 euro voor het Library & Innovation Center.

Het volledige Beliris-dossier kan u hier vinden.