Nieuws uit de sector

Actiris campagne naar werkgevers

Actiris

Actiris start een campagne om haar services voor werkgevers beter in de verf te zetten, en hen te overtuigen om meer gebruik te maken van deze diensten. Dit jaar wil Actiris samenwerken met 5% meer werkgevers dan vorig jaar.

In 2023 werkte Actiris al samen met ongeveer 11.000 werkgevers, en om dit aantal op te krikken met 550 worden in haar nieuwe campagne 10.000 bijkomende bedrijven aangeschreven. Op het grondgebied van het Brussels gewest bevinden zich 118.000 bedrijven. Maar Actiris mikt met haar werking daarbovenop nog op bedrijven uit de rand rond Brussel. Het Brussels gewest telt momenteel ongeveer 90.000 werkzoekenden. Eind 2023 was het Brussels gewest goed voor zowat 25.000 vacatures, maar met de vacatures uit Vlaanderen en Wallonië erbij bereikt men minstens 90.000 vacatures.

Enkele maanden geleden werd een enquête afgenomen bij een groot aantal Brusselse werkgevers om hun noden beter te begrijpen. Daaruit bleek dat Actiris en haar diensten voor werkgevers al bekend zijn, maar dat Brusselse bedrijfsleiders nog niet altijd de reflex hebben om zich tot Actiris te wenden voor ondersteuning. Actiris wil werkgevers herinneren aan het aanbod dat bestaat om hen volledig gratis te ondersteunen: rekruteringsmogelijkheden, de beschikbare premies in hun sector en elke stap in het rekruteringsproces van toekomstige medewerkers ondersteunen en opvolgen. En daarbij hoort ook informatie over opleidingsmogelijkheden.

“Bij onze vorige enquête bij werkgevers, in 2021, gaven die een tevredenheidsscore aan van 7,5 op 10 voor de services van Actiris”, stelt Cristina Amboldi, CEO van Actiris, in een recent interview in l’Echo, en, “In plaats van dat bedrijven 150 cv’s van werkzoekenden opvangen, selecteren wij zelf 4 à 5 cv’s voor de bedrijven”.

Lees het volledige bericht op de website van Actiris.