995 bedrijven benoemd tot ‘Inclusieve Onderneming’ 2019

Het afgelopen jaar spanden 995 bedrijven zich in om inclusief te ondernemen met de ondersteuning van een Werkplekarchitect, waaronder ook 38 Brusselse ondernemingen. Zij ontvingen onlangs een Referentiebewijs Inclusieve Onderneming 2019 van Sterpunt Inclusief Ondernemen vzw en haar leden. 

De Werplekarchitecten en hun medewerkers gaan al jaren aan de slag met ondernemingen die kansen geven aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het voorbije jaar ondersteunden 18 Werkplekarchitecten 1.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel bij de arbeidsinschakeling van kansengroepen, met het oog op een Referentiebewijs Inclusieve Onderneming. Ze deden dit bijvoorbeeld via stageformules voor jongeren, werkplekleren, tewerkstelling en job- of taalcoaching op de werkvloer. 

Ondernemingen die zo'n Referentiebewijs hebben ontvangen toonden aan dat ze concreet bijgedragen hebben aan de arbeidsinschakeling van mensen met potentieel op de arbeidsmarkt, en op die manier ook meewerken aan de realisatie  van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals) van de VN.

Zowel JES als Groep Intro hebben onder andere in Brussel referentiebewijzen vanuit hun arbeidsmarktinitiatieven uitgereikt aan bijvoorbeeld de hotelsector. 

Meer info leest u hier. Een analyse van de referentiebewijzen vindt u hier

(Bron: www.inclusiefondernemen.be)