Beleidsnieuws

70 miljoen extra voor versterking Vlaams doelgroepenbeleid

Dankzij het Vlaams doelgroepenbeleid (opgestart 01/07/16) krijgen werkgevers een RSZ-bijdragevermindering bij aanwerving van laag- of middengeschoolde jongeren, bij het aanwerven of in dienst houden van 55-plussers of een premie voor de tewerkstelling van personen met een arbeidshandicap. Veel van deze maatregelen zijn ook van toepassing op Vlaamse werknemers die Brusselaars tewerkstellen.

De Vlaamse Regering wil deze maatregel vanaf 1 januari 2019 nog versterken en maakt hiervoor een budget van 70 miljoen euro extra vrij. Voor 2020 is al een budget voorzien van 78 miljoen euro.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) lanceerde de extra investering aangezien de werkzaamheid van de drie doelgroepen ondanks de succesvolle maatregel lager blijft dan het Vlaamse gemiddelde, op een moment dat Vlaanderen door de krapte op de arbeidsmarkt alle talenten nodig heeft. Tijdens het eerste jaar van de maatregel werden al voor ruim 198.000 werknemers doelgroepenverminderingen toegekend. Meer info en cijfers over het Vlaamse doelgroepenbeleid vindt u via deze link.