Introductiecursus en kennismakingstoer

Datum:
donderdag, 28 maart, 2019
Wat is het?

Op donderdag 28 maart 2019 organiseert Tracé Brussel vzw opnieuw een introductiecursus en kennismakingstoer. Een ideale manier voor (nieuwe) medewerkers om het Nederlandstalige netwerk van socio-professionele inschakelingsorganisaties in Brussel te leren kennen!

Introductiecursus

  • Onthaal vanaf 9 uur. De cursus begint stipt om 9u15 uur en duurt tot 12u15 (Huis van het Nederlands, Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel).
  • De introductiecursus geeft een inleiding over het Brusselse landschap van opleiding, werkervaring en tewerkstelling. Je krijgt eerst uitleg over de arbeidsmarkt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en de uitdagingen eigen aan de regio, de verschillende betrokken overheden en hun bevoegdheden. In het tweede deel gaan we in op het brede aanbod aan Nederlandstalige Brusselse organisaties die Brusselse werkzoekenden verder helpen via opleiding, begeleiding en werkervaring.

De lunchpauze nemen we in Café ABC van Eat vzw. De lunch is inbegrepen in de deelnameprijs. De middagpauze loopt van 12u15 tot 13u00.

Kennismakingstoer

In de namiddag, vanaf 13u00 tot uiterlijk 16u30, bezoeken we enkele socioprofessionele inschakelingsinitiatieven. Dé gelegenheid om ze van dichtbij aan het werk te zien in hun opleidings- of begeleidingspraktijk en om te netwerken met deelnemers van andere organisaties.

We bezoeken volgende organisaties :

  • EAT vzw, Café ABC (Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel). Eat organiseert werkervaring voor doelgroepwerknemers in vier sociale horecazaken in Brussel: Taverne Ter Linden in Jette, Elan in Schaarbeek, Café ABC in Brussel en Nic-Nac in Laken. Eat biedt haar werknemers in de werkervaringsprojecten leerkansen op de werkplek, begeleiding en opleiding.
  • Huis van het Nederlands (Philippe de Champagnestraat 23, 1000 Brussel). Het Huis van het Nederlands helpt anderstaligen in hun zoektocht naar een geschikte cursus Nederlands. Ze krijgen er informatie over alle cursussen Nederlands in Brussel. Hun taalniveau wordt er getest, zodat ze zeker terechtkomen in de cursus die het best bij hen past. De consulenten wijzen de geïnteresseerden door naar een bepaalde school of instelling op basis van het intakegesprek en/of de test. Het Huis van het Nederlands maakt afspraken over de inschrijving, de startdatum en de plaats van de lessen en schrijft in sommige gevallen ook in.
  • Elmer (Nieuwland 15A, 1000 Brussel). Elmer heeft kinderdagverblijven in Schaarbeek, Anderlecht, Sint-Jans-Molenbeek en Brussel Stad en biedt aan haar werknemers leerkansen op de werkplek, begeleiding en opleiding. De medewerkers combineren leren op de werkplek met een opleiding kinderzorg.
  • VDAB Brussel (Sterrenkundelaan 14, 1210 Sint-Joost-Ten-node). VDAB Brussel (Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding – regio Brussel) biedt in het Brussels gewest Nederlandstalige opleidingen aan, verspreid over verschillende sectoren. De opleidingen vinden plaats in de VDAB-competentiecentra in Brussel, of bij een van de partners waarmee de VDAB samenwerkt. Ze zijn sterk gericht op de tewerkstellingsmogelijkheden nadien. Brusselse werkzoekenden die dat wensen, kunnen door VDAB naar werk worden bemiddeld in Brussel en Vlaanderen. Ze kunnen hiervoor terecht in de Werkwinkels.
Meer info?

Inschrijven is verplicht. Meer info en betalingsdetails via dit formulier.  Indien u niet kan deelnemen op 28 maart, zijn er nog 3 andere data (onder voorbehoud) waarvoor u zich later kan inschrijven: 13 juni, 26 september en 28 november 2019.
 
Meer informatie? Contacteer Arafa Chanfouh: 02/289 00 90 of arafa.chanfouh@tracebrussel.be