Adviesagentschap

 

Tracé Brussel is erkend door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest als adviesagentschap sociale economie. Je kan er terecht voor:

 

 

 • Informatie en advies als je interesse of plannen hebt om een sociaal economieproject te starten of subsidies voor sociale economie aan te vragen.  
  • Wat is sociale economie?
  • Welke subsidiemogelijkheden en tewerkstellingsmaatregelen bestaan er in Brussel en wat zijn de voorwaarden?
  • Waar zijn eventuele goede voorbeelden te vinden?
  • Met welke partners kan je samenwerken?
  • Is je projectidee een haalbare kaart?
  • Welke stappen zijn nodig om je idee verder te ontwikkelen of te realiseren.

Niet alle domeinen zijn onze specialiteit, indien nodig word je doorverwezen naar externe ondersteuning of expertise.

 • Ondersteuning bij het opstellen van een erkennings-  en financieringsdossier voor kandidaat PIOW en IO. Ook bij de implementatie en vormgeving van het project kan je beroep doen op het adviesagentschap. We verwijzen gericht door naar verschillende soorten expertise en bouwen hierrond aan een optimaal netwerk. Jaarlijks zijn er twee periodes waarin je  een  erkenningsaanvraag kan  indienen: van 1 januari tot en met 15 februari en van 1 september tot en met 15 oktober.
 • Informeren en ondersteunen van erkende projecten.

Nieuwe promotoren worden tijdens het eerste jaar van hun erkenning pro-actief opgevolgd en ondersteund. Reeds erkende promotoren ondersteunen we onder meer bij de verlenging van hun erkenning en naar aanleiding van concrete vragen. Ondersteuning van erkende projecten gebeurt ook via de promotie van hun aanbod, activiteiten en vacatures.Tracé Brussel informeert sociale economie projecten via netwerkactiviteiten, vormingsinitiatieven en de Tracé Brussel Nieuwsbrief. Op die manier leren ze nieuwe ontwikkelingen kennen die de werking en financiering verbetert en innovatie stimuleert 

 • Voeling met en signalen aan het beleid

De ontwikkelingen in de sociale economie zowel in Brussel als daarbuiten worden intensief opgevolgd. Via de aanwezigheid op het Overlegplatform Sociale Economie, via rechtstreekse contacten met de administratie en het beleid houdt het adviesagentschap de vinger aan de pols van de Brusselse toepassing. Vanuit de ondersteuningsrol worden de knelpunten van het vigerend subsidiesysteem op het terrein ook verzameld en aan het beleid gesignaleerd.


Neem tijdig contact op met Tracé Brussel zodat ze u kunnen adviseren bij het opstellen van uw dossier.

fransje.wagemans@tracebrussel.be

Tel. 02/226 02 92