Leren en Werken

Jongeren van 15 tot 25 jaar kunnen leren en  werken combineren bij de Leertijd (SYNTRA Brussel) of in Centra Deeltijds Onderwijs. Rond het onderwijssysteem Leren en Werken is er een netwerk van vzw’s actief die de jongeren uit de Leertijd en de Centra Deeltijds Onderwijs aangepaste trajecten aanbieden. Deze trajecten zijn voortrajecten, brugprojecten of persoonlijke ontwikkelingstrajecten.

Tracé Brussel verenigt de Brusselse Centra Deeltijds Onderwijs, De Leertijd  en hun partners in werkgroepen en regionale overlegplatformen (ROP BHG). Tijdens deze overlegmomenten bespreken we nieuwe ontwikkelingen, projecten en knelpunten binnen de sector, evalueren we nieuwe projecten en stemmen we het opleidingsaanbod op elkaar af. Daarnaast vertegenwoordigt Tracé Brussel de Centra Deeltijds Onderwijs in het startbanenproject van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en op het overkoepelend overleg van de  ROP’s in Vlaanderen.

Voor meer info over de Brusselse Centra Leren en Werken kan u mailen naar duaal@tracebrussel.be.

Bekijk het opleidingsaanbod, de verschillende trajecten en de informatie naar werkgevers voor Duaal Leren & Werken 2018-2019 hier

Werkplek Leren/Duaal Leren wordt ook mogelijk gemaakt bij Brusselse gemeenten. Bekijk het filmpje.