Begeleiding Werkzoekenden

Werkwinkel Brussel

 

Tracé Brussel begeleidt werkzoekenden naar werk. Ze kunnen bij de Werkwinkel terecht voor begeleiding en advies bij het zoeken naar opleidingen of jobs. De Werkwinkels werken samen met het  netwerk van Nederlandstalige begeleidingsdiensten, opleidings- en werkervaringspartners en richten zich tot alle Brusselse werkzoekenden die Nederlands spreken of bereid zijn om Nederlands te leren. Zij moeten ook ingeschreven of inschrijfbaar zijn bij Actiris.  

Werkzoekenden die voor het eerst in de Werkwinkels komen krijgen via het onthaal (zie openingsuren) een consulent(e) toegewezen die de klant begeleidt door een traject op maat waarin verhogen van competenties en groeien in het zelfstandig zoekgedrag centraal staan. De pc- zoekruimte en de telefoon staan gratis ter beschikking voor de klanten.

De Brusselse Werkwinkels zijn een samenwerking tussen Actiris, VDAB en Tracé Brussel. De VDAB-consulenten ontvangen werkzoekenden met vragen over opleidingen in Brussel. Cursisten in een VDAB opleiding kunnen tot zes maanden na deze opleiding ook steeds bij hen terecht voor begeleiding naar werk. De consulenten van CAD De Werklijn ontvangen op afspraak werkzoekenden met een vermoeden van arbeidshandicap. 

Hoe verloopt een begeleiding bij Werkwinkel Brussel? Bekijk hier het stappenplan. 

Bekijk ons filmpje hier:

Download de 2 folders van Werkwinkel Brussel hier: