Nieuws uit de sector

Zomeracademie voor jongeren

De zomeracademie voor jongeren, georganiseerd door Teach for Belgium en in samenwerking met Khan Academy, was een groot succes.

Teach for Belgium is een vzw die ernaar streeft de sociale ongelijkheid in het onderwijs te verminderen opdat de slaagkansen van leerlingen niet langer hoeven af te hangen van hun socio-economische afkomst. Ze organiseerden de voorbij zomer opnieuw een zomeracademie voor Brusselse jongeren uit het middelbaar onderwijs. In de voormiddag volgen ze lessen Wetenschappen, Wiskunde en Nederlands en tijdens de namiddag is er een vrijetijdsprogramma met allerlei sportieve en creatieve activiteiten. 

In de computerklas concentreren jongeren zich op rekenoefeningen met behulp van Khan Academy, een innovatief leerplatform op het internet met talrijke video-lesfragmenten. De leraar wiskunde selecteert enkele oefeningen en Khan Academy-video's en installeert de jongeren in een rustige omgeving waar ze op hun eigen tempo kunnen werken. Indien ze iets niet begrijpen, neemt de leerkracht uitgebreid de tijd om het opnieuw uit te leggen.

De zomeracademie in Brussel was voor de jongeren alvast een groot succes. Het volledige verhaal kan je hier lezen (enkel beschikbaar in het Frans).