Nieuws uit de sector

Werktafels Zorgjobs in transformatie

Tracé Brussel vzw en Huis voor Gezondheid vzw organiseren in juni twee werktafels over thema’s die naar boven zijn gekomen op het event Zorgjobs in transformatie - Professionele uitdagingen voor de zorgsector in Brussel op donderdag 22 november 2018)-.

Op 21 juni 2019 organiseren we de werktafel 'Hoe kan de zorgsector onontgonnen talenten, competenties en kwalificaties beter ontdekken en benutten', van 9u-13u30 in SYNTRA Brussel (campus Tour & Taxis, Havenlaan 86c, bus 209, 1000 Brussel). 

Die dag gaan we verder aan de slag met het thema rond competenties in de zorg. Net zoals andere sectoren heeft de zorgsector moeilijkheden om geschikt personeel te vinden om de vacatures in te vullen. We willen tijdens deze werktafel bekijken hoe we werkzoekenden beter kunnen ondersteunen om hun competenties zichtbaar te maken voor zichzelf en voor anderen en hoe we hen kunnen klaarstomen voor de jobs in de zorgsector. Om de vragen rond dit thema aan te pakken, willen we graag beroep doen op jullie inspiratie. Tijdens de interactieve werktafel creëren we ruimte om na te denken over de verschillende facetten van dit thema en inzichten en ervaringen te delen met elkaar om tot concrete denkpistes te komen. We proberen van de uitgewerkte inzichten concrete voorstellen te formuleren over hoe de zorgsector onontgonnen talenten, competenties en kwalificaties beter kan ontdekken en benutten. Meer info en inschrijven via deze link

Belangrijk om te weten is dat deze werktafel onderdeel uitmaakt van een tweeledige reeks. Op 7 juni 2019 organiseren we samen een werktafel met een ander belangrijk thema voor zorg in Brussel:
'Talenkennis Nederlands in de Brusselse zorgsector. Een interactieve workshop over taal als drempel naar een professionele carrière in de Brusselse zorg.' Hou dus zeker ook de voormiddag van 7 juni 2019 vrij in je agenda! Meer informatie vind je hier.