Vooraan

Welke jobs op de Brusselse arbeidsmarkt in 2030?

Op woensdag 7 oktober 2020 organiseren Tracé Brussel vzw en VDAB Brussel, in samenwerking met Actiris en VGC, een webinar over de beroepen van de toekomst. En welke skills jongeren nodig hebben binnen 10 jaar op de Brusselse arbeidsmarkt.

Werken in 2030? Hoe, wat, waar, wanneer,…? Wie zal het zeggen. De ene na de andere (r)evolutie trekt vandaag over ons heen. Maar dat onze manier van werken verandert, daar kunnen we zeker van zijn. Ook in Brussel. De vraag ‘Over welke skills moet een jongere in 2030 beschikken’ kunnen we vandaag echter nog niet beantwoorden. Wat we wel kunnen, is tijdig naar antwoorden zoeken, zeker ook vanuit het Brusselse onderwijsveld.

Jan Denys (Randstad) brengt een keynote over hoe hij de evoluties op de Brusselse arbeidsmarkt ziet. Aansluitend reageert een panel onder leiding van Xavier Taveirne (VRT) op de visie van Denys. Deelnemers aan het debat zijn Jan De Brabanter (secretaris generaal van Beci) en Ilse Ooghe (IMEC/RVO Society/Brightlab). Zij kijken naar de uitdagingen vanuit het standpunt van de werkgevers. Caroline Mancel (Adjunct-directeur-generaal Actiris) en Wim Adriaens (gedelegeerd bestuurder VDAB) vertellen hoe zij de rol van een arbeidsbemiddelingsdienst zien om jongeren toe te leiden naar de toekomstige arbeidsmarkt. Uiteraard kan het onderwijs in deze discussie niet ontbreken. Op school leren jongeren o.a. vaardigheden die nodig zijn op de arbeidsmarkt. Maar zijn de scholen voldoende op de hoogte van wat de arbeidsmarkt in de toekomst verwacht? Daar gaan VGC-collegelid Sven Gatz, bevoegd voor onderwijs, en Carl Lamote (Departement onderwijs & vorming) dieper op in.

Het webinar vindt plaats van 12u30 tot 14u. Interesse om deze webinar bij te wonen? Stuur een mailtje naar vincent.verrydt@jumpnaarwerk.brussels

Zoek een artikel