Nieuws uit de sector

Week van het Microkrediet

Je denkt eraan om je eigen bedrijf te starten, maar het ontbreekt je dat duwtje in de rug om jouw droom waar te maken? " Gooi je ideeën niet weg, kom eerst langs bij ons! " is het thema van de vierde Week van het Microkrediet van 16 tot 20 maart in Brussel en in België.

Dankzij het microkrediet kan je je project ontwikkelen om jobs te creëren. Dit financieringsmiddel dat in de hele wereld wordt gebruikt, biedt iedereen die geen beroep kan doen op het bankwezen, de mogelijkheid om een zelfstandige activiteit op te starten of te ontwikkelen. Mis deze kans om je project te lanceren niet!

Tijdens deze speciale week, georganiseerd door microStart, een groepering van sociale ondernemingen, zullen verschillende activiteiten plaatsvinden in Brussel.         

Microkrediet is er voor iedereen die zijn eigen job wenst te creëren en geen toegang heeft tot een traditionele financiering via de bank.

Voor meer info, contacteer microStart telefonisch op het nummer: 02 888 61 00 of per mail.

www.microstart.be

Growfunding

Een alternatieve wijze om je project te financieren is Growfunding/BXL. Mensen kunnen een bijdrage (donatie) doen en helpen zo mee het doelbedrag te behalen om ‘jouw’ project te kunnen realiseren (crowdfunding). Eens het doelbedrag behaald is krijgt de donateur een attentie van de projecthouder. Projecthouders en donateurs worden zo samen gebracht rond een concreet project in hun stad.

Growfunding/BXL staat open voor alle kleine en minder kleine projecten met een Brusselse, stedelijke polsslag: van stadslandbouw tot sociale micro-ondernemingen of meer artistieke projecten.

www.growfunding.be/bxl