Week van de Mobiliteit

De Week van de Mobiliteit vindt dit jaar plaats van 16 tot 22 september 2019 en wil mensen doen stilstaan bij hun verplaatsingsgedrag. De Week wordt al sinds 1996 georganiseerd door het Netwerk Duurzame Mobiliteit.

Elk jaar zet de Week van de Mobiliteit Vlaanderen #goedopweg. Tal van acties en initiatieven tijdens de Week doen ons stilstaan bij ons verplaatsingsgedrag en zetten alternatieven in de kijker. 

Op donderdag 19 september vindt de Car Free Day plaats. Op die dag laat je de eigen auto thuis voor de trip van en naar het werk. Ontdek jouw voordelen van de (elektrische) fiets, het openbaar vervoer, carpoolen of autodelen. 

Op 22 september vindt de Autoloze Zondag ook plaats in Brussel, waarbij er tal van activiteiten worden georganiseerd om je van een alternatieve mobiliteit te laten proeven. Op diezelfde dag opent de MIVB de deuren van de tramstelplaats in Elsene. Maak er bovendien kennis met het Customer Care-team, medewerkers van Human Resources, maar ook trambestuurders die aanwezig zijn om de verschillende jobs en carrièremogelijkheden bij de MIVB voor te stellen. Meer info vindt u hier.

Ontdek alle acties in Brussel hier.