Nieuws uit de sector

Vooropleiding social profit voor anderstaligen

VDAB organiseert een vooropleiding social profit voor anderstaligen, met een voorziene opstart in augustus/september 2021. Deze opleiding is geschikt voor personen die graag in de zorgsector willen werken en hun Nederlands willen verbeteren. 

De opleiding is geschikt voor mensen die graag in de zorgsector werken, hun Nederlands nog niet sterk genoeg is om te solliciteren/studeren of voor wie nog niet goed weet welk beroep uit de zorgsector het best bij hen past. Na de opleiding durf je meer Nederlands te spreken, weet je goed wat werken als verpleegkundige, verzorgende of zorgkundige is, begrijp je beter hoe mensen met elkaar communiceren en kan je studeren met een gezin makkelijker combineren.

De opleiding bestaat uit een zeer intensieve cursus Nederlands, specifiek voor de sociale sector (met het accent op verpleegkundige, zorgkundige en verzorgende); persoonlijke begeleiding; leren werken aan randvoorwaarden zoals kinderopvang, mobiliteit, gezin organiseren, enzovoort. Daarnaast krijg je lessen in communicatie en leren studeren. De vooropleiding social profit voor anderstaligen duurt 21 weken, is voltijds en bestaat uit een gedeelte theorie en stage. Je kan de opleiding volgen als je werkzoekende bent en minstens taalniveau 1.2 hebt. 

Meer info leest u hier.

Zoek een artikel