Nieuws uit de sector

Voor een degelijke job, niet zomaar een job

In het kader van de sociale verkiezingen in mei voert ABVV-Brussel een voorcampagne in bedrijven, in het verlengde van de campagne Voor een degelijke job, niet zomaar een job. De focus ligt daarbij op de arbeidsvoorwaarden met bijzondere aandacht voor vrouwen en jongeren.

Door het rechtse beleid van deregulering en de aanvallen op de werkvoorwaarden, nam de afgelopen jaren precariteit en flexibiliteit op de arbeidsmarkt toe, aldus ABVV. De grootste slachtoffers? Vrouwen en jongeren. Meer dan een derde van de Brusselse werkneemsters werkt onvrijwillig deeltijds en slechts 6,9 % vrouwen heeft echt gekozen voor deeltijds werk. Wat betreft de jongeren neemt tijdelijke arbeid toe met bijna 56% jonge Brusselaars tussen 15 en 24 jaar die met een tijdelijke overeenkomst werken. Precaire arbeid staat toekomstplannen in de weg, zowel op professioneel als op privévlak.

Talrijke ABVV-vakbondsafgevaardigden engageren zich in de Brusselse bedrijven om de kwaliteit van de arbeid en de lonen voor iedereen te verbeteren. ABVV-Brussel steunt hen in hun dagelijkse strijd voor een degelijke job en niet zomaar een job, en komt waar nodig in actie. Meer info leest u hier