Beleidsnieuws

VDAB grote bijdrage in Luchthavenhuis

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) werd deze week in de commissie Economie en Werk bevraagd over de bijdrage van VDAB in het Luchthavenhuis. Daaruit bleek dat de inzet van VDAB in het Luchthavenhuis zijn vruchten afwerpt. De doelstellingen die VDAB zichzelf opstelt worden bijna allemaal behaald.

De minister lichtte toe dat VDAB het Luchthavenhuis bemant met een teamleider, twee consulenten en een onthaalmedewerker. Dit team staat in voor het informeren en sensibiliseren van werkzoekenden over werken in de luchthaven. De VDAB heeft ook een vacaturedatabank voor de luchthaven. Op die manier wil ze de transparantie over de vacatures in de luchthaven vergroten. Er worden daar vacatures in geplaatst door Brussels Airport Company, interimkantoren en de verschillende bedrijven die actief zijn op de luchthaven. 

Met haar actieve bemiddeling op de luchthaven wil VDAB bijdragen aan de economische ontwikkeling van de regio. Ze stelt zichzelf enkele doestellingen voorop zoals jaarlijks tweehonderd vacatures op de deeldatabank, 200 moeilijk in te vullen vacatures bemiddelen en 120 IBO's opstarten op de luchthaven. De VDAB organiseert daartoe jobdatings met de verschillende uitzendkantoren, in samenwerking met Actiris en Forem. Deze doelstellingen worden volgens de minister behaald: 

  • het voorbije jaar werden al 115 IBO-contracten opgesteld
  • tussen augustus 2014 en juli 2015 werden 216 vacatures bemiddeld, met een invullingsgraad van 82 procent. 
  • 136 bedrijven gebruiken 'mijnvdab' 
  • 545 werkzoekenden werden bereikt door de infosessies die op de luchthaven gegeven werden.


Bekijk het volledige verslag van de commissie.