Nieuws uit de sector

Validatie van vaardigheden

Vandaag beschikken heel wat werknemers over vaardigheden die niet officieel worden erkend. Maar met een Vaardigheidsattest kan dat wel, en bovendien biedt het ook heel wat voordelen. 

Voor een bedrijf biedt deze validatie heel wat troeven: u professionaliseert het bedrijf en zijn medewerkers, de individuele en collectieve prestaties verbeteren, medewerkers voelen zich erkend en gesteund in hun professionele ontplooiing, het imago en concurrentievermogen van de onderneming gaan erop vooruit én het bedrijf voldoet makkelijker aan wettelijke verplichtingen in uw sector.

Hoe gaan zulke validatietests in hun werk? Ze kunnen plaatsvinden in een van de erkende validatiecentra of nog binnen het bedrijf zelf na ondertekening van een overeenkomst met een erkend centrum. Die laatste formule heeft enkele voordelen zoals tijdswinst, een vertrouwde omgeving en -indien mogelijk- een reële situatie. Daarnaast genieten bedrijven met een operationele site in het Brussels hoofdstedelijk gewest 600 euro financiële steun per test. Het stelsel resulteert uit een samenwerking tussen de drie Franstalige overheden: het Waalse Gewest, de Franse Gemeenschap en de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof).

Het systeem berust op een kwaliteitsaanpak, waaronder in 2019 meer dan 50 beroepen vallen en 15 verschillende sectoren zijn betrokken. De validatie creëert een win-win relatie tussen werkgever en werknemer: wie namelijk het talent van zijn medewerkers valideert, investeert zowel in dat talent als in zijn eigen toekomst.

Meer weten over de validatie van personeelsvaardigheden in het bedrijf? Bezoek dan zeker de site Consortium de validation des compétences of contacteer Séverine Deneubourg (s.deneubourg@cvdc.be – 0490/52 45 77) en/of Marie Deronchêne (m.deronchene@cvdc.be – 0475/34 57 48).

Lees het volledig artikel hier