Tracé Brussel naar tweede ronde Ideaal Duaal

Syntra Vlaanderen lanceerde enkele maanden geleden een wedstrijd waarbij leerlingen, leerkrachten, werknemers, werkgevers, partners etc. de gelegenheid kregen om ideeën in te dienen die het Duaal Leren kunnen optimaliseren. 

Meer dan 130 inzendingen werden ingediend vanuit Vlaanderen en Brussel, waarvan 80 ideeën door een jury geselecteerd werden om door te gaan naar de volgende ronde. Deze week vond de tweede ronde plaats in de gebouwen van Voka te Brussel. Tracé Brussel vzw en KTA Zavelenberg kregen de kans om er hun gezamenlijk idee voor te stellen aan het brede publiek aan de hand van een affiche. Of we naar de volgende ronde zullen gaan, hangt af van de beslissing van de jury.

De wild card ging alvast naar ‘Dua@l Chat’ van Don Bosco Halle. Proficiat!

Hieronder wat informatie over de idee van Tracé Brussel en KTA Zavelenberg: 'Duaal Leren in Brussel, we gaan allemaal samen voor jong, bruisend, Brussels talent!'.

De specifieke context in het Brussels hoofdstedelijk gewest maakt het  niet gemakkelijk voor gemotiveerde jongeren om op zoek naar een leerwerkplek. Welke bedrijven, openbare besturen of instanties  staan open voor jongeren uit Duaal Leren? Welke bedrijven, instanties of openbare besturen zijn erkend door Syntra Vlaanderen? Hoe contact opnemen met deze bedrijven?  Momenteel zitten deze gegevens in de databases van de verschillende instanties. Wij stellen een app voor die deze databases aan elkaar linkt. Een jongere geeft in voor welke regio en in welke sector hij of zij een duale werkplek zoekt, en krijgt de contactgegevens van de erkende bedrijven.  Zo hebben gemotiveerde jongeren meteen een concreet beeld van mogelijke werkgevers. Motivatie troef en resultaat verzekerd!