Publicaties en analyse

Tijdschrift van de Raad

De Economische en Sociale Raad voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest publiceerde recentelijk het 30ste nummer van zijn Tijdschrift, met interessante artikels over onder andere immigratie en opleidingen voor kwetsbare beroepen.

Op pagina 27 leest u een interview met Peter Michiels, Algemeen Directeur van de Gewestelijke Overheidsdienst (GOB) Economie en Werkgelegenheid. In het artikel leest u op welke manier immigratie een uitdaging voor de Brusselse arbeidsmarkt vormt. 'Het economische migratiesysteem moet voordelen opleveren, zonder de acties die worden gevoerd voor mensen die hier al wonen in gevaar te brengen', aldus Michiels.

Op pagina 30 leest u een interview met Marie Dozin, analiste bij view.brussels en Frédéric Romano, analist bij de dienst Studies & Statistieken van Bruxelles Formation. Zij hebben het over knelpuntberoepen en zeer kwetsbare beroepen, de verklaringen voor een gebrek aan gekwalificeerde arbeidskrachten, en opleidingen voor kwetsbare functies. Marie Dozin en Frédéric Romano: 'De personen, die in 2015 een opleiding hebben doorlopen die rechtstreeks met een zeer kwetsbare functie verband houdt en binnen de 12 maanden werk hebben gevonden, zijn vervolgens talrijker om hun job te behouden dan het geheel van de personen die een opleiding hebben gevolgd (78% tegen 64,8%).'

Lees het tijdschrift hier