Beleidsnieuws

TAALKOT krijgt vaste plek bij vzw Abrusco

Vanaf het schooljaar 2018-2019 maakt Taalkot deel uit van de werking van de vzw Abrusco in Molenbeek, dat trajecten realiseert om schooluitval te vermijden. 

Taalkot is een taalleercentrum dat samenwerkt met het Centrum voor Volwassenenonderwijs Brussel (CVO Brussel) en het Centrum voor Basiseducatie Brusselleer. Jongeren kunnen er een basiskennis Nederlands verwerven en werken aan persoonlijke taaldoelstellingen. Intensieve begeleiding op maat van elke jongere staat daarbij centraal.

Naast het verwerven van taalkennis Nederlands, zal er via sport, spel en uitstappen ook aan attitudes, teamspirit en maatschappelijk inzicht worden gewerkt. Taalkot zal zich in de toekomst ook richten op taalzwakke leerlingen van het hele secundair onderwijs in Brussel, terwijl er nu vooral gefocust wordt op leerlingen van de Centra voor Leren en Werken.

Het project wordt ondersteund door het Huis van het Nederlands Brussel en het Onderwijscentrum Brussel, de verankering en uitbreiding kwamen er op initiatief van Collegevoorzitter van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Nederlandstalig onderwijs Guy Vanhengel (Open VLD).