Beleidsnieuws

Steeds meer vrouwen op Brussels Airport

Vlaams minister van Economie, Werk en Sociale Economie Hilde Crevits (CD&V) laat in een persbericht weten dat de tewerkstelling op Brussels Airport steeds diverser wordt. Deze tewerkstellingsevolutie werd duidelijk na een rapport van het HIVA, het onderzoekinstituut voor arbeid en samenleving verbonden aan de KU Leuven, over het profiel van werknemers in de bedrijven van Brussels Airport Zaventem.

Hoewel nog steeds twee derde van de werknemers in Brussels Airport mannen zijn, worden er steeds meer vrouwen aangeworven. Verder werken er ook gemiddeld genomen meer werknemers met een niet-Belgische origine dan in de rest van Vlaanderen. Wat het opleidingsniveau betreft zijn ongeveer een derde van alle werknemers hooggeschoold, ongeveer de helft middengeschoold en minder dan een vijfde kortgeschoold.

Uit eerder onderzoek van het HIVA bleek ook al dat Brussel Airport een van de grootste werkgevers is in Vlaanderen. Wat de Gewestelijke verdeling van werknemers betreft, komt 74% van hen uit het Vlaams Gewest, 16% uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 10 % uit het Waals Gewest.

Een verdere detaillering van de tewerkstellingscijfers van Brussels Airport zijn bondig samengevat op de website van Hilde Crevits.