Nieuws uit de sector

Sociale impact bond om arbeidsongeschikten aan het werk te krijgen

VDAB lanceerde onlangs een oproep voor een sociale impact bond om langdurig zieken aan het werk te helpen. De arbeidsbemiddelingsdienst is meer concreet op zoek naar unieke partnerschappen en innovatieve projecten, met als doel om 1000 arbeidsongeschikten aan het werk te krijgen.

Een sociale impact bond (SIB) is een publiek-private samenwerking waarbij een (sociale) dienstverlener of een bedrijf, een investeerder en een overheidsorgaan een contract aangaan om een maatschappelijk probleem met een hoge maatschappelijke kost aan te pakken. Omdat met een SIB de overheid private middelen kan mobiliseren om nieuwe oplossingen te ontwikkelen voor complexe maatschappelijke problemen, worden overheidsbudgetten hierdoor efficiënter en effectiever ingezet.

Om een antwoord te bieden op de maatschappelijke uitdaging van arbeidsongeschiktheid, gaat VDAB dus op zoek naar unieke partnerschappen en innovatieve projecten om meer arbeidsongeschikten aan het werk te krijgen. Er zijn namelijk vandaag heel wat mensen langdurig ziek of arbeidsongeschikt, meer dan er momenteel werkzoekenden zijn. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt komt deze groep steeds meer in het vizier. 

Meer info leest u hier.