Vooraan

Sociale Economie in Brussel: mensen met talent

tracé

Het Adviesagentschap Sociale Economie van Tracé Brussel vzw lanceert vandaag haar promofilm: ‘Sociale economie in Brussel: mensen met talent’.

In de promofilm maak je kennis met Imed, Mohcine, Fabienne en Omar. Vier werknemers aan de slag bij een sociale inschakelingsonderneming. Via een tijdelijk inschakelingstraject worden zij opgeleid om later te kunnen werken als fietsenmaker, schrijnwerker, kok, technieker of iets anders. Binnen dit inschakelingstraject krijgen zij naast een opleiding ook de mogelijkheid om zichzelf op verschillende manieren bij te scholen, bijvoorbeeld door lessen Nederlands te volgen of lessen ICT. Aan het einde van hun tewerkstelling gaat een trajectbegeleider met hen op zoek naar de geschikte opvolging van hun traject. Dit kan een vast contract zijn bij de onderneming zelf, verdere opleiding of nieuw werk bij een reguliere werkgever.

 

Sociale economie is een bruisend begrip in Brussel en biedt een antwoord op tal van maatschappelijke problemen zoals armoede, isolatie, klimaatverandering en werkloosheid. Het sociaal ondernemerschap koppelt een innovatief economisch project aan een sociaal- maatschappelijke doelstelling. Binnen de sociale economie in Brussel heb je ook nog de afzonderlijke tak, de sociale inschakelingseconomie. Sociale inschakelingsondernemingen zetten in op de re-integratie van kwetsbare en langdurige werkzoekenden op de arbeidsmarkt.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er wel zo’n 127 sociale inschakelingsondernemingen, waarvan 34 aan Nederlandstalige kant, die mensen zoals Imed, Mohcine, Fabienne en Omar, verder helpen met het waarmaken van hun ambities.

Ben jij een geëngageerde Brusselaar en wil je graag de sociale economie steunen? Ga eens een koffie drinken of laat je fiets herstellen of koop een leuk nieuw kastje bij een sociale onderneming. Of heb jij zelf een bedrijf en zoek je gemotiveerde werknemers? Neem eens contact op met één van deze ondernemingen. Via het overzicht op onze website kan je gericht op zoek gaan naar het juiste profiel voor jouw bedrijf.

Wil je meer weten?  Neem een kijkje op de pagina Sociale Economie van Tracé Brussel of neem contact op met het Adviesagentschap (fransje.wagemans@tracebrussel.be , 0479 16 47 44).