Nieuws uit de sector

Shake your matchmaker!

Er zit meer in een mens dan een diploma. De juiste collega's vind je vaak op basis van hun ervaringen en competenties. De automatische vacaturematchingtool van VDAB matcht nu ook werkzoekenden en vacatures op basis van ervaring en competenties.  
 

Elise, de automatisch vacaturematchingtool voor werkzoekenden van VDAB, linkt automatisch het gewenste beroep, diploma en de gewenste regio aan de juiste vacatures. Indien er geen vacatures zijn voor het gewenste beroep in de gewenste regio kan de matchingtool nu ook de werkzoekende op basis van zijn (professionele) activiteiten/ervaring en de daarmee gepaard gaande competenties linken aan andere jobs in de regio die goed aansluiten bij zijn profiel. De graad van matching wordt uitgedrukt in percentages. Als de werkgever zorgvuldig invult waarnaar hij op zoek is en de werkzoekende zijn cv goed up to date houdt leidt dit tot zeer accurate matchings.

Eerder deze week kwamen twee vindingrijke luisteraars ook hun nieuwe app ‘Jobwalker’ voorstellen op het radio1-programma BEL10. Met deze app, die in september gelanceerd wordt, kan je een job vinden bij jou in de buurt. De app zoekt naar geschikte vacatures op basis van je locatie en houdt eveneens rekening met je interesses en opleiding. De app zal onder andere ook gelinkt zijn aan de database van VDAB, die er zijn medewerking aan verleend heeft.