Nieuws uit de sector

Sectortraject zorg

Dit najaar organiseert het Brusselse onthaalbureau voor nieuwkomers van het Agentschap Integratie en Inburgering een nieuwe editie van het Sectortraject Zorg. Dit traject zal plaatsvinden van 8 november tot en met 23 december 2021 (telkens op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9u en 12u) en is op maat ontworpen van nieuwkomers die willen werken in de sector zorg als kinderbegeleider, zorgkundige, apotheker, etc.

De cursus zal grotendeels online plaatsvinden, met daarnaast een beperkt aantal workshops en infosessies over opleiding en tewerkstelling die fysiek zullen plaatsvinden. Tijdens het traject krijgen de deelnemers informatie over Brussel en België, hun rechten en plichten, arbeidsmarkt, sociale zekerheid, etc. Daarnaast wordt er een basiscursus Nederlands aangeboden alsook extra informatie en mogelijkheden voor oefenkansen van het Nederlands in Brussel. Ten slotte wordt dit traject aangevuld met individuele begeleiding en loopbaanoriëntatie.

Het doelpubliek van dit traject bestaat uit mensen van buitenlandse afkomst woonachtig te Brussel die ervaring of sterke interesse hebben in een job in de zorgsector.

Tracé Brussel vzw zal tijdens het traject twee infosessies organiseren over “Zorgopleidingen en werken in de zorgsector in Brussel” (in samenwerking met Huis voor Gezondheid) en over de Brusselse Werkwinkels.

Meer informatie over dit aanbod kunt u ontvangen via info@bon.be of het nummer: 02/701.73.80.

Geïnteresseerden kunnen zich ook aanmelden voor het traject via www.bon.be/bericht-voor-bon.