Nieuws uit de sector

SCWITCH

Het sociocultureel werk pakt uit met een eigen dienstverlener voor zakelijk organisatiemanagement. SCWITCH verleent diensten, aangepast aan de sector, op maat van socioculturele organisaties, in de vorm van instrumenten en organisatiebegeleiding. Statuten- en bestuurswijziging zonder kopzorgen, betere en goedkopere organisatiediensten, handige vzw-beheersinstrumenten, echt relevante open source informatie, modellen en checklists: SCWITCH. En bespaar tijd, kosten en energie.

SCWITCH is een initiatief van de socioculturele werkgeversorganisatie Sociare en de federatie van het sociaal-cultureel werk FOV, met steun van diverse andere socioculturele koepels en steunpunten. Zij vertegenwoordigen samen ruim 800 organisaties, waarvan vele op hun beurt lokale vrijwilligersgroepen verenigen.

SCWITCH wil organisaties tijd en geld besparen zodat ze zich op hun bestaansreden, hun kerndoelstelling kunnen concentreren. Door ook de opgebouwde expertise te delen zal SCWITCH organisaties helpen versterken in hun maatschappelijke ambities.

Save the date

SCWITCH wordt gelanceerd op 19 april om 15u in de KVS, Brussel.  Meer informatie vind je op de Facebookpagina van SCWITCH.