Nieuws uit de sector

Schoolverlatersdag

Op 26 april 2018  vond in het RSCA Constant Van der Stockstadion de schoolverlatersdag plaats.

Dit initiatief van Tracé Brussel, Actiris, VDAB en VGC bood laatstejaars uit het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel de kans om hun opties te verkennen na het afstuderen.

Na een algemene infosessie door Actiris en VDAB, namen de leerlingen  elk deel aan twee workshops rond verschillende thema’s, zoals studentenjobs, verder studeren en de overgang naar de arbeidsmarkt.

Daarnaast konden ze terecht op de infomarkt, waar verschillende standhouders van werkgevers (onder andere transportbedrijven, retailondernemingen en beveiligingsfirma’s) en diensten (zoals de Leerwinkel en het Beroepenpunt) aanwezig waren.

Veel enthousiasme was er ook voor de escape room: leerlingen met een interesse voor zorg- en/of technische beroepen lieten zich in groep in een kamer opsluiten waar zij  binnen de 35 minuten een oplossing moesten vinden voor een medisch probleem. Door de talenten te bundelen en als team samen te werkten slaagden vele groepjes erin om snel tot een oplossing te komen en de kamer vroegtijdig te verlaten.

Hieronder ziet u enkele sfeerbeelden.