Publicaties en analyse

Scholengids 2021-2022

Naar jaarlijkse gewoonte brengt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) een scholengids uit met het compleet overzicht het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

De Scholengids 2021-2022 maakt ouders en doorverwijzers wegwijs in het aanbod en bundelt de contactgegevens van alle Nederlandstalige scholen in Brussel: het basisonderwijs (kleuter en lager onderwijs), het secundair onderwijs, het buitengewoon onderwijs, de internaten en de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s). In deze gids wordt ook het volledige studieaanbod van de secundaire scholen en de structuur van het secundair onderwijs verduidelijkt.

Minister Sven Gatz, Collegelid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw: ‘Wat zijn de troeven van de Nederlandstalige scholen? Het Nederlandstalig onderwijs biedt kwaliteit voor je kind: leerkrachten en directies staan pedagogisch sterk en worden goed ondersteund. De nieuwe schoolgebouwen en speelplaatsen leveren meer en nog beter onderwijs op. Alle leerlingen krijgen volop kansen om hun talenten te ontwikkelen en om kennis op te doen dankzij creatieve en wetenschappelijke activiteiten, in en rond de scholen. Zo krijgen ze een open en positieve blik op de wereld. Bovendien staat het Nederlandstalig onderwijs garant voor meertaligheid, met vooral aandacht voor het Nederlands, het Frans en het Engels.'

Eind augustus ontvingen alle Nederlandstalige basis- en secundaire scholen in Brussel een pakket met Scholengidsen. Ook Nederlandstalige organisaties in Brussel die in contact komen met ouders, zoals kinderdagverblijven, CLB’s en onthaalbureaus, ontvangen de Scholengids in het begin van het schooljaar in hun bus. Je kan gratis een exemplaar aanvragen of de gids downloaden via deze link.