Nieuws uit de sector

Recht op onderwijs

VIA Don Bosco, een Belgische ngo die onderwijsinstellingen en tewerkstellingsinitiatieven voor jongeren in Afrika en Latijns-Amerika steunt, organiseert van 2 september tot 5 oktober 2019 de campagne Recht op onderwijs. Met deze campagne vragen ze aandacht voor het recht op kwaliteitsvol onderwijs.

Maar liefst 265 miljoen jongeren wereldwijd kunnen niet naar school, en daar wil VIA Don Bosco iets aan veranderen. De ngo vraagt daarom aan de beleidsmakers om toegang tot onderwijs voor iedereen te garanderen, te investeren in kwalitatief onderwijs en jongeren een centrale plaats te geven in hun eigen onderwijsproces. Ze schatten dat tegen 2030 meer dan 800 miljoen kinderen en jongeren niet de nodige vaardigheden zullen hebben die nodig zijn voor de moderne arbeidsmarkt. In het kader van deze campagne lanceerde VIA Don Bosco een campagnebeeld met de slogan Jij mocht naar school. Waarom ik niet?

Wil jij zelf ook de actie steunen? Dat kan! Neem een foto van jezelf in de shrugging-emoji houding (zoals hieronder) en deel deze via sociale media met een tekst naar keuze. Gebruik daarbij de hashtag #waaromikniet en verwijs naar www.waaromikniet.be. Motiveer ook anderen (directie, leerkrachten, leerlingen, …) om deze boodschap te delen.

Wist je dat VIA Don Bosco dit jaar 50 kaarsjes mocht uitblazen? Ter gelegenheid van hun verjaardag organiseerden ze tal van evenementen zoals een reeks avondlezingen met boeiende sprekers. Kim Gevaert, Luc Van Looy, Hilde Crevits en Fons Leroy vierden mee.