Beleidsnieuws

Rebound.brussels

Rebound.brussels is een nieuwe maatregel, op initiatief van Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI), die betrekking heeft op de begeleiding op maat van nieuwe werkzoekenden die het slachtoffer werden van een faillissement. Concreet zal elke ontslagen werknemer begeleiding op maat van zijn of haar competenties genieten. 

Het is de bedoeling om de nieuwe werkzoekenden te oriënteren naar duurzame sectoren door hen opleidingen en een persoonlijke coaching aan te bieden. De begeleiding die verstrekt zal worden door Actiris en sociale begeleiders afkomstig uit de syndicale organisaties, is individueel. Toch zal een nooit geziene gezamenlijke aanpak gehanteerd kunnen worden, met name in het geval van een faillissement van een onderneming waar veel mensen werken.

De werknemers die zich herscholen, zullen hun nieuw beroepsproject samen kunnen opbouwen waarbij eenieder kan steunen op het stimulerende effect van een positieve groepsdynamiek. Het project betreft alle werknemers die ontslagen werden als gevolg van een bedrijfsfaillissement dat plaatsvond vanaf 1 juli 2020. Rebound.brussels zal in 2021 over een budget van 3,5 miljoen euro kunnen beschikken om meer dan 2.000 Brusselaars te begeleiden en weer aan het werk te krijgen.

Meer leest u hier.