Beleidsnieuws

Racisme bestrijden is een zaak van iedereen

Racisme bestrijden is een zaak van iedereen, daarom voert equal.brussels van 15 tot 29 november een nieuwe sensibiliseringscampagne ter bestrijding van alle vormen van racisme onder de naam #BrusselsYouCanDoIt, en nodigt je uit hieraan deel te nemen.

Deze campagne richt zich tot alle burgers en in het bijzonder de Brusselse jongeren, zowel slachtoffers, daders als getuigen, en nodigt je uit om op te treden tegen racisme. Hoe eraan te beginnen? Door het verspreiden van de campagne in de stedelijke ruimte en online. Er worden affiches over heel het Gewest verspreid die focussen op vier domeinen waar veel racisme is: werk, huisvesting, dagelijks leven en alle online interacties.

"Brussels Heart", een origineel liedje met bijhorende clip, gerealiseerd door de Brusselse artiesten Lyna en Eddy Ape, beiden gevoelig voor de racismeproblematiek, geeft het startschot voor de campagne en de hashtag #BrusselsYouCanDoIt.

Op de website van de campagne (youcandoit.brussels) verneem je wat je kan doen als slachtoffer en/of getuige bent. Je leert er ook wat er in de wetgeving staat over feiten van racisme en discriminatie.

De sociale netwerken vervullen een grote rol, met name dankzij de steun van Brusselse influencers die zich inzetten voor de strijd of sensibilisering tegen racisme. Partners bij deze campagne zijn UNIA, MRAX, Actiris, BePax en Brussel Plaatselijke Besturen.

Hier vind je de link naar de website van de campagne.