Nieuws uit de sector

Projectoproep: Scholen Switch duaal

Het Prins Filipfonds (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) lanceert de projectoproep Scholen Switch duaal. Via deze oproep wil het Fonds leerlingen en hun trajectbegeleiders de kans bieden en aanmoedigen om in klas- of groepsverband kennis te maken met opleidingen of bedrijven aan de andere kant van de taalgrens om op deze manier ervaringen uit te wisselen. 

Het moet gaan om een ervaringsuitwisseling waarbij leerlingen en/ of bedrijven uit minstens twee van de Gemeenschappen (Franstalig, Nederlandstalig, Duitstalig) betrokken zijn. Daarnaast gaat het bij deze oproep ook om groepsuitwisselingen (minimum aantal leerlingen is niet vereist). Beurzen voor individuele, interregionale stages of werkplekleren kunnen worden aangevraagd rechtstreeks via het Fonds zelf. 

Alle aanbieders van een opleiding duaal leren kunnen deelnemen: scholen voor secundair onderwijs, BUSO scholen, centra voor deeltijds onderwijs, Syntra campussen. Eén aanbieder dient een aanvraag in maar er moet een actieve inbreng zijn van een partner uit de andere Gemeenschap (duidelijke samenwerking met een andere opleiding of een bedrijf). Een school of opleidingscentrum kan tot max. 2500 euro ontvangen.

De projecten kunnen lopen van oktober 2022 tot midden november 2023. Indienen kan tot 19 oktober 2022 via deze link.

Meer info leest u hier.