Nieuws uit de sector

Projectoproep Prove Your Social Innovation

Innoviris, het Brussels instituut ter bevordering van het wetenschappelijk onderzoek en innovatie heeft een nieuwe editie gelanceerd van de projectoproep ‘Prove Your Social Innovation (PYSI)’.

Sociale ondernemingen maken kans om gedurende 18 maanden een financiering te ontvangen om de haalbaarheid van een innovatief en sociaal product te valideren. Zo kan je de levensvatbaarheid van je project testen alsook je werkhypothesen aftoetsen bij deskundigen in het veld.

De voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze projectoproep zijn als volgt: je activiteiten moeten deels worden uitgevoerd in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, je moet een sociale en democratische onderneming zijn en je project moet de haalbaarheid beogen van een nieuw sociaal innovatief product. Daarnaast moet je project in staat zijn om een gunstige invloed uit te oefenen op het Gewest vanuit sociaal, milieugericht en/of ecosysteemgericht oogpunt. Verder: je kan aantonen dat de financiering een stimulerend effect heeft op de uitvoering van je werkprogramma en je hebt voldaan aan je verplichtingen in het kader van eerder door het Gewest toegekende subsidies

De deadline voor het indienen van een aanvraag is 17 december 2021.

Meer informatie over de projectoproep en hoe je een aanvraag kan indienen, vind je op de website van Innoviris.

Voor vragen kan je ook terecht bij het Adviesagentschap Sociale Economie (fransje.wagemans@tracebrussel.be, 0479 16 47 44).