Nieuws uit de sector

Prioriteiten van de Brusselse ondernemers

De halfjaarlijkse Politieke Barometer van Beci, die dit jaar in het teken stond van de coronacrisis, bevroeg de Brusselse ondernemers over hun prioriteiten. Daaruit blijkt dat duurzaam telewerk en digitalisering de belangrijkste prioriteiten zijn voor Brusselse werkgevers. 

De grootste zorg van de ondernemers blijft mobiliteit (52%), maar heeft ten opzichte van vorig jaar wel aan belang verloren (in 2019 nog 75%). Ischa Lambrechts, Coordinator Business Innovation Beci, verklaart deze terugval door de lockdown en het langdurige telewerken dat bij veel Brusselse bedrijven ook vandaag nog de norm is. Bijna de helft van de respondenten stelde een verandering in het reisgedrag van de werknemers vast, meer specifiek met een toename van het telewerk en/of flexibele uren. Meer dan 86% van de respondenten geeft dan ook aan in de toekomst in te willen zetten op telewerk. Een andere vaststelling is de omschakeling van het openbaar vervoer naar de auto (53%) en naar de fiets (32%). 34% van de werkgevers wil ook na de crisis inzetten op verplaatsingen met de fiets. 

De andere belangrijke prioriteit voor Brusselse werkgevers is digitalisering. Voor 19% van de Brusselse ondernemers dient digitale transformatie één van de prioriteiten voor de Brusselse regering te worden (8% in 2019%). Tegelijk geven werkgevers aan dat het vinden van geschoold personeel in nieuwe technologieën één van de grote HR-uitdagingen is (27% van de respondenten).

Meer info leest u hier

Zoek een artikel