Beleidsnieuws

Premie niet-essentiële sectoren

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewenst biedt een premie aan voor ondernemingen van bepaalde sectoren die in november 2020 moesten sluiten wegens de gezondheidscrisis. De premie kan oplopen tot 5.000 euro. 

U kan als onderneming tot 25 maart 2021 een oproep indienen indien u aan de volgende voorwaarden voldoet: telt minstens één vestigingseenheid in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die actief was op 2 november 2020; is actief in een van de ondersteunde sectoren; moest in november 2020 een of meerdere vestigingseenheden sluiten; geniet het stelsel van belastingvrijstelling niet en voldoet aan bepaalde bijkomende voorwaarden volgens de datum waarop ze is ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (verlies van omzet in het vierde kwartaal 2020 of/en omzet in 2019 of/en vaste kosten).

Als u de gewestelijke premie voor contactberoepen hebt gekregen, zal er een forfaitair bedrag van 1.500 euro afgetrokken worden bij de berekening van het bedrag van deze nieuwe steunmaatregel. Voor sectoren zoals de horeca, die nog steeds gesloten zijn, zal er binnenkort een andere premie beschikbaar zijn.

Meer info vindt u op de website van GOB BEW.