Beleidsnieuws

Phoenix.brussels

De Brusselse regering lanceert, op voordracht van de Brusselse minister van Werk, Bernard Clerfayt (DéFI), phoenix.brussels. Dit is een uitzonderlijke maatregel die ervoor zorgt dat werkgevers, die nieuw bij Actiris ingeschreven Brusselaars aanwerven, financiële steun krijgen. 

Concreet zullen alle Brusselaars die tussen 1 april 2020 en 30 juni 2021 bij Actiris ingeschreven zijn, van een bedrag tot 800 euro of 500 euro per maand over een periode van 6 maanden kunnen genieten. Deze nieuwe steunmaatregel moet de Brusselse werkzoekenden en de werkgevers een duwtje in de rug geven in de moeilijke coronaperiode, een win-win voor werkzoekenden én de toekomstige werkgever. De werkzoekende kan phoenix.brussels gebruiken als het arbeidscontract tussen 01/01/2021 en ten laatste 31/12/2021 getekend is.

Er zijn drie verschillende attesten te bekomen afhankelijk van de situatie van werkzoekende: attest phoenix.brussels 800, attest phoenix.brussels 500 en attest phoenix.brussels Artiest. De voorwaarden in verband met welke werkzoekenden voor welke attesten in aanmerking komen, leest u hier.